Lysløypa på Fossum

Løypenr:

49

Lengde:

4,5 km

Standard preppetype:

Klassisk og fristil

Sist preparert:

19.02.2021

Siste preppetype:

Scooter

Løypetype:

Lysløype

Prepareres av:

Skiforeningen

Område:

Bærumsmarka
Kart over løypa: KLIKK HER

Løypa starter ved parkeringsplassen på Fossum. Hvis det er fullt på denne parkeringen så er det ryddet plass til mer enn 200 biler på jordet 200 meter lenger ned i veien. Totalt skal det være plass til bortimot 250 biler (noe som viser seg å være lite på de beste dagene, tidlig ut og sent hjem er tingen).

Løypa begynner langs den gamle traséen ca. 500 meter, der
tar den nye traséen av mot høyre opp til det store løypekrysset som av lokale kalles "Stjernekrysset". Herfra går løypa nordvestover over et stort hogstfelt til 2 km-løypa på konkurranseløypa tar av. Her kommer vi til lysløypas første litt bratte utforbakke, den er dog bare 50 meter lang men innbyr til å teste fartsreservene i glidsonen. Deretter starter klatreetappen med ca. 600 meter i lett stigning (med innslag av en liten kneik rett etter konkurranseløypas 3 km har tatt av til høyre).

På toppen ligger en myr som de fleste kjenner igjen da vi her møter den gamle løypa som kommer opp Orrhanebakken (den lett slitsomme bakken oppover og hasardiøse nedover fra/til gamleløypa). Nå kommer man over løypas høyeste punkt og så begynner moroa med nesten 700 meter sammenhengende, men godt kontrollerbar nedoverbakke. På skarpt føre kan det gå fort nedover her, men løypa er bred og god hele veien.

Vel nede ved veien går løypa videre til Lathus hvor det igjen er en liten nedoverkneik. Her bør de uerfarne være litt obs på at løypa heller noe utover så det er fort gjort å få stor fart i svingen. Deretter er det 500 meter flatt bortover til rett før flatene mot Fossum. Herfra går egentlig lysløypa opp en bratt bakke og bak hoppbakkene, men det er også en snarvei rett frem. Snarveien har imidlertid et men - den går over unnarennet til hoppbakkene slik at det er sperret hvis det er hopprenn eller trening i bakkene. I tillegg går du da glipp av den fine utforkjøringen ned til klubbhuset hvor du virkelig kan imponere med utfor og svingteknikk!
Nypreparert

Foto: Erik Unneberg, 16.03.2014

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype
Fossum - Østernvann - Abborvannsveien 2,7 km 26.03.2021 Scooter
Grini - Fossum 1,7 km ikke preparert Scooter
Lysløypa Fossum - Østernvann 1,8 km 12.03.2021 Scooter

Fossum - Østernvann - Abborvannsveien

Lengde

2,7 km

Sist preparert

26.03.2021

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Grini - Fossum

Lengde

1,7 km

Sist preparert

ikke preparert

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Lysløypa Fossum - Østernvann

Lengde

1,8 km

Sist preparert

12.03.2021

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Fossum 170 Innfallsport (parkering) Bærumsmarka
Lathus 170 Markaplass Bærumsmarka

Fossum

Moh

170 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Bærumsmarka

Gå til sted

Lathus

Moh

170 m

Type

Markaplass

Område

Bærumsmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere