Føremelding for Nordmarka nord

Føremelding for Nordmarka nord

Stryken - 25. februar 2021 kl. 08:00

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 1 til 3 grader.
Vær: Skyet/tåke.
Snødybde: 70-165 cm.
Smøretips: Rode klister rosa spessial/Felleski

Løypene fra Stryken til Bislingen og Svartbekken samt Gjerdingen rundt ble frisket opp igår. I dag scooter kjører vi terrengløypa Stryken-Stålmyra-Trehørningen for å se om myrer og bekker holder unna for mildværet. Mye overvann på vannene. God tur!

Myllselva - 25. februar 2021 kl. 07:51

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur: 0 til 1 grader.
Vær: Skyet.
Snødybde: 110-170 cm.

Alle maskinløypene er nå preppet på nytt, det samme med alle akebakkene, Muttajordet og barnehage. I den bratte Sørlibakken og området rundt holder noen på å ordne opp i ledninger som er falt ned tidligere, de bruker kjøretøy som roter veldig opp i løypetraseen, vær oppmerksom på det hvis du kommer ovenfra. Løypetraseen har en forholdsvis hard overflate, men i løpet av siste døgn har snøen blitt råtten nedi. Mange gikk på vannene i går.

Mylla - 24. februar 2021 kl. 08:26

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur: 0 til 2 grader.
Vær: Skyet.
Snødybde: 110-170 cm.

Etter en strålende solskinnsdag i går er det denne morgenen tåkete. Men tåke var det i går morges også til det plutselig forandret seg til blå himmel og sol. Fortsetter prepping i dag fra Myllsdammen til Trantjern-Høgnes-Ballangrud-Volla med akebakken-Stormyra-Lindstad-Skjerpelykkja med ake, lek og bålplass-Kalrasten- Sørlibakken- Svea- Grua med Muttajordet-Svea-Bjønputten-Kanalløypa-Myllsdammen. Er det som i går, hardt i traséen, vil det ta tid, i tillegg må det fjernes noen trær som ligger halvveis over løypetraséen. Fortsatt greit å gå på vannene, men en bør holde seg i traséen da det utenfor er mye vann under snøen. Det har kommet opp noe vann enkelte steder som har frosset til slik at det kan være noe isete. Forholdene på vannene kan forandre seg fort på denne tiden, men underisen er solid.

Myllsdammen - 23. februar 2021 kl. 07:52

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur: -1 til -2 grader.
Vær: Klart pent.
Snødybde: 110-170 cm.

Etter lang tid med plussgrader var planen å vente med ny prepping, men nå slo det om fra overskyet til blå himmel og minus 1.5 grader. Starter derfor prepp fra Myllsdammen-Åsjøveien-Bislingen-Akebakken-Syljusæterlia og Trantjern. Ser an videre, følg med på GPS-sporingen. Slik det ser ut nå kan det bli en flott dag med sol og behagelig temperatur.

Adkomst Svartbekken og Mylla

Pga. stor utfart til Svartbekken og Mylla for tiden blir Vestbygdveien enveiskjørt fra Harestua til Svartbekken og videre ut Myllavegen. Følg parkeringsanvisningene på parkeringsplassene.

Markastuer og smittevern

Mange markastuer er nå åpne. Husk at på disse stuene gjelder de samme reglene for å hindre virusspredning som i resten av samfunnet og spesielt på serveringssteder. Det betyr at du må bruke munnbind når du går inn, og til og fra bordet du sitter ved – det holder ikke å bruke bøff eller et skjerf foran ansiktet! Hold også god avstand og spritvask hendene når du går inn.

Bilder fra Nordmarka nord

Folksomt på toppen
(Foto: Jørgen Øverbye, 13.02.2021)
Folksomt på toppen
(Foto: Jørgen Øverbye, 13.02.2021)
Hakkloa har jeg lagt bak meg
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 06.02.2021)
Vinterbilde fra Mago
(Foto: Nina Didriksen, 03.02.2021)

stuer med servering

Nordåsen skistadion
Se alle webkamera

Værvarsel (YR.NO)

Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )