Føremelding for Nordmarka nord

Temperatur: 1 grader.
Vær: Snøvær.
Snødybde: 0-102 cm.

No livnar det i lundar no lauvast det i li, no er det snart slut på ski for en tid. Ut fra værmelding fremover med plussgrader natten gjennom ser det ut for at siste preppetur er kjørt på Mylla for denne sesongen. Et paradoks er det at nå søndag morgen laver snøen ned på Svea. I Mylla/Svea området vet en aldri når det gjelder været, men skulle det bli slik at det blir mulig med en preppe runde til får det bli en ekstra bonus. Om det ikke preppes mer er det muligheter lenge enda å gå på ski på veien Mylla syd, Bislingen og ellers i området. Det har vært en lang og fin skisesong med mye snø, vårsesongen ble veldig fin med gode løyper og fin vær i uke etter uke. Det ble satt verdensrekord på Myllavannet i tidsrommet lørdag 12 april kl 06.00 til søndag kl 23.00 i det Anders Aukland på snaue 41 timer gikk 70 mil og 500 meter på ski. Gratulerer. Mylla Løypeforening har en historisk rekord, vi er de eneste i Nordmarka som har preppet løyper i 6 mnd. Forrige sesong ble avsluttet med siste prepp 17 mai, med flagg på løypemaskinen. Denne sesongen kom snøen litt sent da ble det 5 mnd og 4 dager. Mye av rosende tilbakemeldinger har været rettet til meg som løypekjører det har vært veldig hyggelig, men en stor takk må gå til de som startet Mylla Løypeforening i 2004. Odd Martinsen, Tore Gullen, Harald Sjølshagen, Jarle Sundelin og ikke minst Ivar Formo som startet Mylla Løypelag, nå Mylla Løypeforening. Pluss idag et velfungerende styre med leder Tore Heldrup Rasmussen. Stian Hauger og Bjørn Arild Madsen har bidratt til flotte scooterløyper fra Sveavannet til Tversjøstallen. Til slutt Svea/Myllaområdet har et flott kulturlandskap med skogsveier og stier som egner seg godt til turer på bena. Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger gjennom vinteren og alle "liker" på Fb. Ha en god sommer.

Svartbekken - 26. april 2021 kl. 07:09

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -2 grader.
Vær: Klarvær.
Snødybde: 10-80 cm.
Smøretips: Rode multigrade klister

Vi har nå avsluttet preparering for denne sesongen, men det er fullt mulig å ta seg flotte skiturer i vårsolen . Vær litt forsiktig i solhellinger hvor det nå kan tine frem stubber og stein. Skiforeningens mannskap i Nordmarka nord (Svartbekken og Stryken) håper å ha bidratt til folkehelse og supre skiturer for små og store. Minner om at det ikke snør spor, så vi er helt avhengige av både gamle og nye medlemmer for kommende sesonger også. Minner om at merkestikkene på vannene er tatt inn, og selv om isen kan være god midt på vannet er det som oftest i landbristen og inn-/utos at isen er variabel. Det er også gode muligheter for å sykle eller gå på veiene fra Stryken og Hakadal verk til feks Kikut. God tur!

Adkomst Svartbekken og Mylla

Nytt kjøremønster: Vestbygdvegen er ikke lenger enveiskjørt. Vi anbefaler at de som skal til Mylla kjører Rv 4 til Grua og videre til Mylla, kjør også om Grua hjem. Lunner Almenning oppfordrer alle til å vise hensyn og holde avstand i forbindelse med ankomst og avreise.

Markastuer og smittevern

Mange markastuer er nå åpne. Husk at på disse stuene gjelder de samme reglene for å hindre virusspredning som i resten av samfunnet og spesielt på serveringssteder. Det betyr at du må bruke munnbind når du går inn, og til og fra bordet du sitter ved – det holder ikke å bruke bøff eller et skjerf foran ansiktet! Hold også god avstand og spritvask hendene når du går inn.

Bilder fra Nordmarka nord

Rast ved Åssjøsetra
(Foto: Steinar Kjærnsrød, 12.06.2021)
Rast ved Åssjøsetra
(Foto: Steinar Kjærnsrød, 12.06.2021)
Frodig sommer ved Sandvikshytta
(Foto: Steinar Kjærnsrød, 11.06.2021)
Markas blå perle - Katnosa
(Foto: Steinar Kjærnsrød, 11.06.2021)

stuer med servering

Nordåsen skistadion
Se alle webkamera

Værvarsel (YR.NO)

Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )