Føremelding for Nordmarka nord

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

22.04.2019

Stryken: Skiforeningen 22/4 kl. 07:29:
Det er i dag 1,5 grader og klarvær. I natt har det vært plussgrader igjennom natten. Det er fine forhold for vårskiturer ut fra Svartbekken og rundt Gjerdingen. Vi har også her fått snøløse punkter, ett ved starten på Stryken og ett innerst ved Gjerdingen. Løypene ut fra Stryken er preparert med snøskuter de siste gangene og det er tynt med snø før du kommer over RV4-brua og innsiden av Skillingen dersom man går ut fra Stryken. Terrengløypene har nå bare flekker og myrhull, samt at myrene nå fylles med vann, men det er fortsatt mulig å gå der hvis man er villig til å ta av og på skiene litt. Vær forsiktig i bratte utforkjøringer, løypene forandres fra dag til dag på våren. God tur.
Sykkel: Det er helt fritt for snø og is på brøytet vei fra Hakadals verk til Kikut, og fra Stryken til Kikut er det noen hundre meter med is/snø på veien i starten.
Smøretips: Isklister / Universalklister.

NB!Det er skogsdrift i området ved Snøploghøgda og det blir derfor ikke preparert opp dit.

Svea/Mylla: Mylla løypeforening 22/4 kl. 05:43:
Det er i dag -0.5 grader og klart pent vær. Preppet i går ettermiddag ut fra Mylla dam-Formoløypa-Bislingflaka-Trimrunden-Bislingveien-Kanalløypa-Vikabakken-Nordstrand-retur til Mylla dam. Natt til i går var det plussgrader hele natten, og sol og varmt på dagen gjorde at det ble betydelig snøsmelting. Tross snøsmelting målte jeg 76 cm snø på Bislingflaka i går ettermiddag. I løypa fra Bislingen og ned til Grønntjernkrysset har solen tatt veldig, og i tillegg til at Svartbekktjernet nå går ut i løypetraseen gjør at Grønntjernløypa ikke blir preppet mer i år. Det er nykjørte løyper ut fra Mylla dam nå. Neste preparering er planlagt onsdag.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Oshull og overvann
En del vann i Marka er fortsatt farbare, men sjekk de lokale føremeldingene for detaljer. På en del vann i lavereliggende områder er stikkene tatt inn for sesongen da isen ikke lenger er brukbar til skiløyper. Kontroll av vannene utføres fortløpende.
Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Bilder fra Nordmarka nord

Vårlig, men lite å si på føret
(Foto: Lars Gulbrandsen, 04.04.2019)
Vårlig, men lite å si på føret