Føremelding for Nordmarka nord

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

17.01.2019

Svea/Mylla: Mylla løypeforening 16/1 kl. 08:02:
-9 grader og lett snøvær. 3 cm snø siste døgn. Total snødybde er 43-55 cm. Temperaturen var nede i -15 i løpet av natten. Det er lett snøvær nå og den lille snøen som kom i går var også veldig lett, nærmest som dun, og bygger ikke særlig opp i løypetraseen. Ser an preparering til det slutter å snø.

Stryken: Skiforeningen 15/1 kl. 08:05:
-11 grader og tynt skydekke. Total snødybde er 25 cm. Det var en del vind i går så litt bøss fra i skogen kom ned i løypene og sporene, men løypene holder seg godt. Med den forholdsvis tynne snøsålen som er er vi forsiktige med prepareringen for ikke å dra opp stein og grus i løypene. I dag tar vi en tur med snøscooter og pynter litt på utsatte steder og gjør forefallende vedlikehold i løyper som trenger ekstra noen spader med snø, osv. I går kontrollerte vi konsistensen og tykkelsen på isen på Gjerdingen. Ute på vannet fant vi et område med farlig tynn og dårlig sørpeis, med i underkant av 4 cm istykkelse. Det er farlig tynt, og jeg fraråder alle skiløpere inntil videre å gå Gjerdingen uten fullt sikkerhetsutstyr. Fullt sikkerhetsutstyr betyr: Flere sammen og aldri alene, kasteliner, ispigger, flytesystemer og komplett skift. Det er krevende nok å gå trygt på skøyter på tynn is, men med ski på bena så kan man komme lengre ut før man går igjennom. Og å svømme med ski på bena er vanskelig. Løypene på vannet er ikke staket opp.
Smøretips: Blå ekstra går fint, men det er lurt med litt grunnsmøring under hvis du skal gå langt.

Skogsdrift i området ved Snøploghøgda gjør at vi ikke kommer til å preparere løyper opp dit for å unngå lede skiløperne inn i farlige situasjoner. Løypene til Sandvikshytta og Katnosa vil derfor gå via Gjerdingen og Elgstøa denne sesongen.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus

.

Skiløyper og bruk av skogsbilveiene i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Bilder fra Nordmarka nord

I følge over Hakkloa
I følge over Hakkloa
Over Daltjuvmana