Føremelding for Nordmarka nord

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

25.02.2018

Stryken/Svartbekken: Skiforeningen 25/2 kl. 06:43: Det er i dag -7 grader, snøvær og 3-5 cm snø siste døgn. Total snødybde er 125-180 cm. Det har kommet litt snø i natt, kjører løypemaskinen fra Stryken til Svartbekken via Stålmyra.Det er også fine forhold i de løypene som ikke blir kjørt i dag, fast og fint med 3-4 cm tørr snø oppi sporet. Scooterløypene ble sloddet på torsdag og er veldig flotte. God tur ! .

Svea/Mylla: Mylla løypeforening 25/2 kl. 07:21: Det er i dag -9 grader, lett snøvær og 4-5 cm snø siste døgn. Total snødybde er 115-170 cm. Det er lett snøvær på Svea nå. Drøyer litt med å starte opp løypemaskinen, siden nedbøren skal avta om en stund. Begynner med hovedløypene ut fra garasjen ved Mylla dam-Trantjern-Åsjøveien og videre.... Følg med på sporingstjenesten på Skiforeningen. Mye trafikk ved Mylla dam ved 9.30-10 tiden da skibussene kommer fra Oslo til Mylla.

NB! Det er innført ekstraordinær båndtvang av hensyn til viltet i Hole, Ringerike, Jevnaker, Lunner og Gran kommuner.

Se eventuelt liste over preparerte løyper i området

Se våre forslag til skiturer i Nordmarka nord

Isen på vannene i Marka

Isen på en del vann har lagt godt på seg den siste tiden, og der hvor vi har satt ut stikker er løypa farbar. Følg merket trasé om du har tenkt deg utpå!

Det er alltid forbundet med risiko å ferdes på islagte vann. Det kan være svake partier selv på vann med solid is. Selv om isen er kontrollert i løypetraseene så må man som markabruker vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet.

Husk at det ikke finnes sikker is, bare sikre skøytere med nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring. Se denne artikkelen fra turskøytegruppen som omhandler issikkerhet.

Bilder fra Nordmarka nord

Herlige Hakkloa