Føremelding for Nordmarka nord

Tilbake til alle områder

Føremelding for Nordmarka nord

Svartbekken - 21. mars 2023 kl. 07:23

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 0 til -3 grader.
Vær: Skyet .
Snødybde: 70-140 cm.
Smøretips: Rode Multigrade klister

De fleste maskinløyper er preparert etter snøværet på fredag. Vi venter med preparering da det meldes regn/sludd eller snø fra ca. kl. 12 i dag. Løypene er skarpe på morgenen til dagtemperaturen har steget. Alle løypemaskinløyper tilrettelegges for klassisk og skøyting. Skal du på ski i dag kan du starte fra Stryken, Harestua, Grua, Svartbekken, Bislingen, Kalvedalen, Tverrsjøstallen, Ølja/ Trantjern. Skal man gå gjennom Marka i høydedraget fra Gjerdingen er det Grimsvann og Fjellsjøen som må benyttes, fordi det er brøytet mellom Elgstøa og Snøploghøgda denne vinteren. Vann som er merket er: Måsjøen, Smalvann, Hakloa, Harestuvannet, Skillingen, Fjellsjøen, Grimsvann, Gjerdingen, Trehørningen, Askeren, Helgeren, Manntjern, Bjørnputten, Nordvann og deler av Langvann. Etter snøværet kan det nå oppstå overvann og oshull igjen. OBS: Det er nå skogsdrift i området rundt Flisbanen, her vil det være skogsmaskiner som krysser løypa 451 mellom Teigemyra og Flisbanen. Vær forsiktig ved passering. God tur!

Mylla - 18. mars 2023 kl. 08:19

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur: 0 grader.
Vær: Tåke, men er varslet sol utover dagen..
Snødybde: 125-160 cm. Pluss minus 35 cm. det siste døgnet.

Gårsdagens vær må betegnes som uvær. En ting er all snøen som kom, men vinden i tillegg gjorde at det ble problem for de som brøyter veiene og løypekjøring. I går kveld var det mellom Svea og Sliperiet ikke mulig for møtende biler og passere hverandre, men vil tro dette er gjort noe med nå. Mye å preppe nå, problem med alle snøfonnene så det vil ta lang tid..Det er mange hogstfelt i marka, der føyker det slik at det er vanskelig å finne igjen traseen. Preppet i går kveld ut fra Myllsdammen til Trantjern og retur, videre Grønntjernløypa over Flisbanen og opp Syljusæterlia til Formoløypa. Ved første Skillemyra var det umulig å finne igjen traseen pga tykk tåke, alt var helt hvitt og i tillegg mørkt. Det var bare en mulighet; å snu og kjøre Syljusæterlia og Grønntjernløypa tilbake til garasjen. Det kommer 140 stk med skibussene til Mylla idag. Løypa ut fra Myllsdammen er ferdig, men over Sveavannet er det ikke kjørt ennå. Blir det ikke noe problem så blir maskinløypa gjennom kanalen til Svea og videre til Grua det første som kjøres på morgenen. Vi har problem med scootere og lite løypemannskap i dag, men skal gjøre så godt vi kan. Følg med på GPS. Husk den utvidete båndtvangen, mye rådyr i området nå. Etter siste snøfallet er det blitt enda verre for dem.

Trafikkregulering Mylla og Svartbekken

Det er skiltet forbudt for motorvogn ned fra Mylla og ned Vestbygdvegen. Har du vært på Mylla må du kjøre om Grua hjem. Du kan kjøre fra Harestua mot Mylla.

Har du vært på Svartbekken har du lov å kjøre ned igjen samme vei. Dette gjelder så lenge skiltene er synlig. Vi dekker disse til når behovet ikke er til stede. Dette blir vurdert løpende ut fra trafikkforholdene. Det er til enhver tid gjeldende skilting som regulerer dette.

Skogsdrift

Det blir hogst i et større område rundt Elgstøa i vinter og det medfører at veier i området må brøytes for tømmertransport. Det vil derfor ikke være løyper på disse veiene. Se merkingen med orange firkanter i kartet.

Båndtvang

Det er mye snø i Marka nå, med nesten to meter på det meste. Lørenskog, Lunner, Jevnaker og Ringerike kommune har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder.

stuer med servering

I solveggen

Rajebråthytta

Stengt i dag
Flagget på plass og fyr i ovnen

Gørjahytta

Stengt i dag
Uterast ved Sandvikshytta

Sandvikshytta

Stengt i dag
Videreføring av serveringstradisjonene på Trantjern gård

Trantjern gård

Stengt i dag
Gjøvik - Oslo har naturlig matstasjon på Tverrsjøstallen

Tverrsjøstallen

Stengt i dag
+ - Vis alle færre stuer med servering

stuer med servering

I solveggen

Rajebråthytta

Stengt i dag

Gørjahytta

Stengt i dag

Sandvikshytta

Stengt i dag

Trantjern gård

Stengt i dag

Tverrsjøstallen

Stengt i dag
+ - Vis alle færre stuer med servering

Siste bilder fra Nordmarka nord

Skiforeningens verver på Gørjahytta var på god vei til å overbevise denne gjengen om fordelene med medlemskap da undertegnede gikk videre.
Nesten medlemmer
(Foto: Jørgen Øverbye, 18.03.2023)
Med siste ukes snøfall er det drøye to meter snø på det meste i Marka. Her ved Gørjefløyta er det litt mindre, men det er nok en stund til våren kommer hit.
Snø en stund til
(Foto: Jørgen Øverbye, 18.03.2023)
Nye spor etter det siste snøfallet
(Foto: Lars Gulbrandsen, 14.03.2023)

Webkamera

Webkamera på Mylla
Mylla
Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera fra Nordåsen skistadion
Nordåsen skistadion
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.
) )

Samarbeidspartnere