Føremelding for Nordmarka nord

Føremelding for Nordmarka nord

Mylla - 07. mai 2021 kl. 08:19

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur: -7 til 17 grader.
Vær: Klart pent.
Snødybde: 0-110 cm.

Det blir nok en fin dag på Mylla, strålende sol nå. Startet preppingen tidlig på morgenen, sikkert ikke så kjekt for de som lå i bobil og Campingvogn på p.plass. Etter snøværet forleden er det nå hvitt og fint i trasee og terreng, det blir ofte stygg snø på denne tiden med bøss fra trærne, men nå er det fint. Har preppet familieløyper 2 spor på veien Mylla syd og Ålsjøvegen, i løypene ellers i terrenget er det et spor og skøytemuligheter. Det er går å skøyte på veien og men da må en ta hensyn til sporene. Har preppet denne runden: Myllsdammen-Trantjern-Ålsjøvegen-Rundløypa-Formoløypa-Bislingen-Trimrunden-Åssjøkrysset-Myllsdammen. Telleren viser 22 km på turen. I Rundløypa er det et oppkomme så der renner det vann, vær oppmerksom her. Nysnøen forleden gjør at vannene ligger hvite og fine, men vil ikke anbefale å gå på isen. De første bilene kom kl 07.15 og så ut på ski. Ønsker alle en fin ski tur.

Svartbekken - 26. april 2021 kl. 07:09

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -2 grader.
Vær: Klarvær.
Snødybde: 10-80 cm.
Smøretips: Rode multigrade klister

Vi har nå avsluttet preparering for denne sesongen, men det er fullt mulig å ta seg flotte skiturer i vårsolen . Vær litt forsiktig i solhellinger hvor det nå kan tine frem stubber og stein. Skiforeningens mannskap i Nordmarka nord (Svartbekken og Stryken) håper å ha bidratt til folkehelse og supre skiturer for små og store. Minner om at det ikke snør spor, så vi er helt avhengige av både gamle og nye medlemmer for kommende sesonger også. Minner om at merkestikkene på vannene er tatt inn, og selv om isen kan være god midt på vannet er det som oftest i landbristen og inn-/utos at isen er variabel. Det er også gode muligheter for å sykle eller gå på veiene fra Stryken og Hakadal verk til feks Kikut. God tur!

Adkomst Svartbekken og Mylla

Nytt kjøremønster: Vestbygdvegen er ikke lenger enveiskjørt. Vi anbefaler at de som skal til Mylla kjører Rv 4 til Grua og videre til Mylla, kjør også om Grua hjem. Lunner Almenning oppfordrer alle til å vise hensyn og holde avstand i forbindelse med ankomst og avreise.

Markastuer og smittevern

Mange markastuer er nå åpne. Husk at på disse stuene gjelder de samme reglene for å hindre virusspredning som i resten av samfunnet og spesielt på serveringssteder. Det betyr at du må bruke munnbind når du går inn, og til og fra bordet du sitter ved – det holder ikke å bruke bøff eller et skjerf foran ansiktet! Hold også god avstand og spritvask hendene når du går inn.

Bilder fra Nordmarka nord

Nordåsen skistadion
Se alle webkamera

Værvarsel (YR.NO)

Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )