Føremelding for Nordmarka nord

Føremelding for Nordmarka nord

Svartbekken - 30. november 2022 kl. 07:29

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -1 til -2 grader.
Vær: Opphold .
Snødybde: 23-30 cm. 1-2 cm det siste døgnet.
Smøretips: Rode rød ekstra / felleski

Etter en varm periode er endelig de blå gradene på plass og snøen tørker fint opp. Vi venter med preparering for å få mest mulig kulde på snøen. Fortsatt muligheter for å få seg fine skiturer etter det varme og våte været som var i helgen fra Svartbekken og hele veien til Kalvedalen, her kjøres løypene på vei så det er ingen fare for kvist som titter opp, men i terrengløypa fra Kalvedalen via Tverrsjøen og Ølja til Trantjern er det mer kvist og stein som nå titter frem. Værmelding for resten av uka melder kaldere mot helgen så vi satser på å få satt opp løypene igjen til da. Det er overraskende hvordan snøen har stått imot mildværet, spesielt den vi har spart på. Der snøen har fått ligget i fred er det fortsatt 23 cm ganske kompakt snø igjen på Svartbekken og noe mer på Bislingen, men også i traseen hvor vi kun har kjørt snøscooter og sporutstyr er det enda bra med snø. God tur!

Mylla - 30. november 2022 kl. 07:11

Meldt inn av Mylla løypeforening

Temperatur: -1 til -2 grader.
Vær: Opphold.
Snødybde: 20-27 cm. 2 cm det siste døgnet.

Varierende snødybder, på Svea er det nå 20 cm mens det på Mylla målte 27 cm. Flere steder i terrenget vet vi det er både mer og mindre snø. Det har vært flere dager med temperatur mellom 0 og pluss 1 grader. Nedbøren har for det meste vært regn og sludd med noe våt snø. Skiløpere i går kunne fortelle at løypene var gode, men føret var trått og enkelte steder med løse stavtak som kom av at snøen var helt våt.. Det er veldig vått i snøen etter alt regnværet. Kuldegraden kommer nå og det hjelper både på skiføret og løypene. Ved forrige prepp innerst i Åsjøvegen kom det opp litt jord/grus. Det blir kaldere, det er viktig at vi tar vare på løypen slik at de kan fungere lenge selv om det ikke kommer noe snø på en stund. Noen har begynt å bruke Fuglemyrløypa hvor det er kjørt igjennom med scooter. Der er noen steder hvor det renner vann som en må gå utenom. Det kan noen steder ligge vann under snøen. Løypene ut fra Myllsdammen er helt greie å gå i. Nå kommer kulda, regner med å kunne preppe med maskinen utpå fredag. Ser ut som det blir stabilt vær fremover, så tar 2 dager med pause i løyperapportene.

stuer med servering

I solveggen

Rajebråthytta

Stengt i dag
Flagget på plass og fyr i ovnen

Gørjahytta

Uterast ved Sandvikshytta

Sandvikshytta

Stengt i dag
Videreføring av serveringstradisjonene på Trantjern gård

Trantjern gård

Gjøvik - Oslo har naturlig matstasjon på Tverrsjøstallen

Tverrsjøstallen

+ - Vis alle færre stuer med servering

stuer med servering

I solveggen

Rajebråthytta

Gørjahytta

Sandvikshytta

Trantjern gård

Tverrsjøstallen

+ - Vis alle færre stuer med servering

Siste bilder fra Nordmarka nord

På 30 centimeter nysnø.
På vei mot Trantjern
(Foto: Lars Erik Gulbrandsen, 24.11.2022)
På 30 centimeter nysnø.
Pakkingen av traseer har startet på Svartbekken
(Foto: Lars Erik Gulbrandsen, 24.11.2022)
Forsmak på vinter i Nordmarka nord
(Foto: Lars Erik Gulbrandsen, 17.11.2022)

Webkamera

Webkamera på Mylla
Mylla
Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera fra Nordåsen skistadion
Nordåsen skistadion
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )