Føremelding for Hurdal - Feiring

Tilbake til alle områder

stuer med servering

Flott vinterferiedag ved Vingerdalstua

Vingerdalstua

Stengt i dag

stuer med servering

Flott vinterferiedag ved Vingerdalstua

Vingerdalstua

Stengt i dag

Bilder fra Hurdal - Feiring

Tidligere var det såpass mange fastboende rundt Høversjøen at Høverroa i Østre Toten kommune hadde egen skole, Høvern skole. Den ble lagt ned på 1950-tallet da elevtallet ble for lite. De få elevene som var igjen, ble flyttet til Erikstellet skole i Hurdal kommune. Kommer en sykkelrute 682 (Rognlivegskillet – Høversjøen – Jenssætra) fra Rognlivegskillet i Hurdal, sees den gamle skolen mellom vegen og sjøen omtrent tre kilometer fra bommen ved sørenden av Høversjøen.
Høvern skole
(Foto: Thore Knudsen, 08.09.2022)
På vei ut fra den lille avstikkeren fra løype 972 til Koiedalen, får en fin utsikt nordover mot Totenåsen. Høydedraget bakerst i bildet, bak grantoppen som stikker opp, er Torsæterkampen. Fortsatt er det skiføre fra Byfellavegen inn til Vingerdalstua og Koiedalen. Et par steder begynner det å bli lite snø, så mot helga må en nok finne seg i å bære skiene noen få meter på disse stedene.
Utsikt fra Koiedalen mot Totenåsen
(Foto: Thore Knudsen, 20.04.2022)
Det har vært mange fine dager med sol over skiløypene fra Nordenga i Skrukkelia denne påsken. 2. påskedag måtte en riktignok bære skiene et par steder, og det var mye is i løypa før en kom opp til Bjørtjenn. Men derfra og videre innover mot Totenåsen var det som på dette bildet, som er tatt i løype 983 (Vesle Damtjennet – Store Svartungen).
Påskesol over løypa
(Foto: Thore Knudsen, 18.04.2022)
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )

Samarbeidspartnere