Vingerdalstua

Flott vinterferiedag ved Vingerdalstua

Foto: Thore Knudsen, 19.02.2013

Om Vingerdalstua

Vingerdalstua ligger på Minneåsen i Hurdal, og er et populært turmål for folk som går på ski i dette området.

Vingerdalstua ligger åpent til med skogen bak seg. Foran er det utsikt helt til Gardermoen. Det er et flott skue på klare dager, enten det er lys dag eller mørk kveld. Området foran stua er kupert og egner seg fint til skileik. Her er det en stor gapahuk med bålplass foran, og med krakker rundt bålet. Stedet består for øvrig av selve stua, vedskjul og uthus med utedo.

Det er Mathiesen Eidsvold Værk ANS som eier Vingerdalstua. Langrennsgruppa i Hurdal Idrettslag har leid stedet siden 2000, og leier det for fem og fem år om gangen. I starten var formålet å skaffe litt penger inn i ei slunken klubbkasse. Men etter hvert har det blitt viktigere å være et turmål for befolkningen på Øvre Romerike. Stua blir drevet på rein dugnad av medlemmer i langrennsgruppa, idrettslaget eller andre frivillige. Det er en egen komite under langrennsgruppa som står for driften.
Stua ligger like ved Byfellavegen. Det går bomveg hit både fra Langton i Eidsvoll, Vårsjøvegen fra toppen av Minneåsen og Kinnaveien lenger ned mot Hurdal. Disse vegene blir brukt til skiløyper om vinteren, så Vingerdalstua ligger midt i et stort nett av løyper.

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype