Om Skiforeningen / Dette er vår historie

Visste du dette om Skiforeningen?

Siden 1883 har Skiforeningen vært en viktig del av folks liv og hverdag. Som tilrettelegger for aktivitet i Marka og som forvalter av vår stolte, norske skikultur. 
Publisert 10.08.2023

 
En av Norges eldste friluftsorganisasjoner

Foreningen til Ski-Idrettens Fremme – Skiforeningen – er en av Norges største og eldste friluftsorganisasjoner med 73.000 medlemmer. Oppstarten var i 1883. 

Har fulgt i samme spor siden 1882

Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere skirenn i Holmenkollen. Skiforeningen jobber for å skape gode og enestående opplevelser i Marka og i Holmenkollen.

Markaglade medlemmer 

Et aktivt ansvar for tilrettelegging, bruk og vern av Oslomarka, er sentralt i foreningens drift. Foreningens arbeid med å tilrettelegge Marka finansieres i all hovedsak av medlemskontingenten og støtte fra samarbeidspartnere.

Jobber i Marka hele året

Vi merker og preparerer 2 200 km skiløyper i Oslomarka og ytterligere 18 kommuner på Østlandet. Nedslagsfeltet for tilretteleggingsarbeidet som foreningen gjør når ca. 1,2 millioner mennesker. I tillegg tilrettelegger vi for sykling i Marka gjennom merking av sykkeltraseer og trillestier. 

Norges eldste og største skiskole

Skiforeningen fremmer skiidretten gjennom å drifte Norges eldste og største skiskole, og arrangerer Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag som er verdens største barneskirenn.  

Aktiviteter i Holmenkollen nasjonalanlegg

Skiforeningen har gjennom en avtale med kommunen ansvaret for å legge til rette for hverdagsidrett og hverdagsbruken av Holmenkollen.  

Verdens eldste skimuseum

Skiforeningen eier Skimuseet og driver Holmenkollen kultur- og turistanlegg, Norges mest besøkte turistanlegg. 

generalsekretæren

Skiforeningens generalsekretær: Håvard S. Abrahamsen. Foto: Christian Haukeli

Samarbeidspartnere