Syv mil sammenhengende løyper: Nå er det nydelige forhold i Romeriksåsene. Her fra strekningen Grua-Brovoll desember 2023. Foto: Christine Amdam

Slik kommer du deg til vinterparadiset med kollektivt

Hvordan komme seg nord i Marka uten bil?

Tekst: Christine Amdam

Publisert 07.12.2023

Det er flere fordeler ved å la bilen stå når man skal ta seg til Marka. Det er selvsagt mer miljøvennlig, men det gir også en helt annen frihet når du først kommer ut i skiløypene. Du trenger ikke nødvendigvis ta deg tilbake til samme sted du startet.

Vi venter fortsatt på mer snø i lavlandet, og da åpner det seg et hav av skimuligheter nærmere Oslo sentrum du enkelt kan nå med buss, trikk eller tog. Når man kan gå gjennom Marka settes også Markabussen opp. Men nå er det ett tips som dominerer, og det er toget til Grua.

Grua - Nysetra: Dette er skiløypen du skal finne, og som dere ser på kartet er det ikke langt fra stasjonen. Foto: skjermdump iMarka-appen.

Slik kommer du deg dit:

  1.  Hopp på toget på Gjøvikbanen og gå av på Grua stasjon.
  2. Fra stasjonen er det ikke mer enn 5 minutter å gå til skiløypa. Gå i underkant av 200 meter nordover fra perrongen, der skal du se et løypeskilt. Kryss hovedveien. Følg deretter Nyseterveien til skiløypene starter innover i Romeriksåsene. Du kan følge kartet i iMarka-appen fra togstasjonen.
  3. Nyt syv mil med sammenhengende preparerte skiløyper!

Lisa Vikane testet denne turen torsdag denne uken og var strålende fornøyd.

– Det var et fantastisk vinterlandskap hele togturen, og kort avstand fra stasjonen til løypa. Jeg må innrømme jeg var litt skeptisk ettersom at jeg hadde hørt på forhånd at det er 2,5 kilometer stigning i begynnelsen av turen. Men det var ikke veldig bratt, og utrolig deilig bakke å suse ned på slutten av turen, forteller hun.

Viser vei: Ved hjelp av kart og løypeskilt, samt denne beskrivelsen, skal det være enkelt å finne frem i Marka. Foto: Lisa Vikane

skiforeningenlogo

Alltid halv pris på Markabussen

... for Skiforeningens medlemmer
Bli medlem

Samarbeidspartnere