Skiforeningens markavettregler

Bruk Marka så ofte du kan, særlig nå under koronapandemien. Her er noen gode tips til trygg og variert aktivitet.

Tekst: Christine Amdam Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 25.11.2020

Marka er døgnåpen hele året, krever ingen inngangsbillett og har plass til alle. Det gir oss fantastiske muligheter og er ekstra viktig i den tiden vi lever i nå, med strenge restriksjoner.

Her er Skiforeningens marka-tips for trygg ferdsel:

1. Bruk nærområdet ditt. Start turen der du bor.

2. Marka er døgnåpen. Varier tidspunktet for når du går på tur. Finn frem hodelykt, eller la måneskinnet vise vei. Eller hva med en grytidlig tur?

3. Husk å holde en stavlengdes avstand. Går du på ski kan du også huske på at du har opp mot én meter ski foran deg, og én meter bak.  

4. Møter du andre på din vei, trå til side, men si gjerne hei!

5. Oppdag nye stier. Utforsk turmuligheter der ikke alle andre går. Du finner oversikt over alle parkeringsplasser i vår turplanlegger og i iMarka-appen

SPORET FOR DEG SELV: Velg en sti eller en skiløype ikke alle andre går. Bruk muligheten til å oppdage nye turer i Marka. 

6. Husk god håndhygiene også på tur. Ta med antibac i sekken. Vask hender på stuene.

7. Besøk markastuene, men la besøket være så kort som mulig. Husk at det er mange som gjerne vil komme inn og varme seg.

8. Husk å holde en stavlengdes avstand dersom det er kø på stuene. Hva med å bruke ventetiden til å bestemme deg for hva du skal ha? Og husk at en lang kø med god avstand, er raskere enn en like lang kø der man står tett.

9. Husk å ta med munnbind i sekken dersom du skal besøke en markastue.

10. Spis gjerne maten ute. Marka er full av vakre steder med flott utsikt hvor du kan ta en rast.

Samarbeidspartnere