- Det er nå du skal finne frem gleden ved klisteret! 

Det siste regnet i byen tok kanskje motet fra skientusiaster. Men ikke Nils Hovelsrud. Han finstuderer føremeldingen, og sikter seg inn på de fineste sporene. Nesten hver dag.

Tekst: Guri Leyell Skedsmo

Publisert 11.01.2023

Blå himmel over bytåka, nykjørte spor. En stund foran peisen på Ullevålseter. Med andre ord: en perfekt skidag, midt i uka.  
Men skiføret forsvant vel med regnet. Eller?

- Nei! Nå skal du høre her. Folk skjønner ikke dette. Det er vanskelig å tro hvor fint det er, når man er i byen. Regnet som kom i byen i natt er nysnø på trærne! Se her, nå skal jeg sende deg et bilde.

Nyprepp og sol

Skifluenser Nils Hovelsrud, som har gjort stor suksess i sosiale medier med sine lange og entusiastiske føremeldinger, var på Ullevålseter før lunsj, og møtte nypreparerte spor og sol.  
- Det er nå du skal nyte det enkle føret, og finne styrken og gleden med klister. Den formuleringen leste jeg et sted. Den er så fin.

Overraskende bra

Hovelsrud la ut fra vestsiden av Sognsvann i morgentimene, der Bymiljøetaten hadde satt spor. På Ullevålseter støtte han på Lene Fahre, som hadde tatt skidag på fridag. Hun bekrefter Hovelsruds rapport: Fine forhold, også fra østsiden.  
- Det er overraskende bra!  
Selv om deler av lavlandet har fått medfart etter regn den siste tiden, holder forholdene seg veldig godt i høyden. Fra Sognsvann skal du bare noe få meter innover i løypene før det blir veldig fint. 

Et eventyr

Helst vil Nils Hovelsrud snakke om vinteren så langt.  
- Folk må forstå at føret har vært helt magisk i Marka. Sammenlignet med i fjor på denne tiden, har det vært et eventyr. Jeg har hatt mange fine turer på fantastisk føre. Og det sier alle jeg møter også. Helt fantastisk, sier de. Alle er overrasket.  
- Men regnet de siste dagene ...? 
- Selvsagt finner du en vanndam her og der etter de siste dagenes nedbør. Men vi må fokusere på Marka sånn generelt.  Det er kjempefint i høyden! Håper folk forstår dette, altså. Får du med det? 

Våte partier

Det er fortsatt vått over myrer og vann, etter den siste tidens nedbør. Løypemannskapet konsentrerer seg derfor om skogsbilveier, der det er mulig. Våte partier spares, til vannet har tørket opp. Mot helgen blir det kaldere, og det ventes ytterligere preparering da. 

Les alt om føret her. 
 

Rabatt på Marka-hytter

Som medlem får du god rabatt på overnattinger

Samarbeidspartnere