Blid dame med hodelykt

På tur med hodelykt

Høstmørket kommer krypende. Med hodelykt kan du utforske Marka på en ny og spennende måte.

Tekst: Christine Amdam Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 12.10.2018

Bli med på mørketur i Marka torsdag 18. oktober 2018. 

Ved å bruke hodelykt i høstmørket dukker det plutselig opp en hel del nye turmuligheter. Det er ofte grusveier som er opplyst, mens du med hodelykt kan begi deg ut på alle stier du måtte ønske.

– Det er alltid spennende å se favorittstien i en annen lyssetting, og du kan oppleve turen på en ny måte, sier arrangementsansvarlig i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland. 

Hva bør man tenke på når man er på jakt etter ny hodelykt?

– Tenk litt gjennom hva du skal bruke hodelykten til og hvor sterkt lys du trenger. Man trenger ikke like sterkt lys når man går på tur eller løper som når man ferdes fort på sykkel eller ski, sier Sørland

Kan blende andre

Han forteller videre at man kan få rimelige hodelykter med opp til 1000 lumen, men at de sterkeste lyktene også kan blende andre. Det kan ofte holde med omkring 50 lumen.

– Man må ikke glemme at man også kan møte andre mennesker på tur. I tillegg kan for sterkt lys ta bort litt av sjarmen for deg selv, sier han.

Husk alltid å ha med ekstra batterier eller en alternativ lyskilde når du begir deg ut i mørket. 

I samarbeid med Intersport gir vi deg tips til tre hodelykter i ulike prisklasser som alle kan fungere fint i høstmørket.

McKinley Allround 50 – Pris: 99 kroner

Se ting i et nytt lys når du er ute og går tur. Allround 50 Hodelykt veier kun 64 gram, og er en lett og slitesterk hodelykt med en høy lysstyrke på 50 lumen. Den bruker to AAA-batterier som gir deg lys i opptil 15 timer. Inkluderer viktige sikkerhetsfunksjoner som IPX4 og ingen øyefare.

50 Lumen
29 meter lyslengde
23 timer batteritid
Bruker 2 AAA-batterier (medfølger)
IPX4 (vanntetthet)
Veier kun 64 gram

Silva Trail Runner II – Pris: 749 kroner

Trail Runner 2 er en lett modell for løping og ski. Lyktens ergonomiske hodebøyle er ekstra bred og er anti-skli behandlet. Lykten har Silva Intelligent Light® teknologi.

160 lumen
50 meter lyslengde 
118 gram vekt (inkludert batterier)
30 timer lystid
IPEX 6 (vanntetthet)
Bruker 3 AAA-batterier (medfølger)

Silva Trail Speed X – Pris: 2199 kroner

Silva Trail Speed X er en ekstremt lett og kompakt hodelykt med 500 lumen. Den er designet for den aktive løper, skiløper, syklist eller multisporter. USB ladefunksjon og reflektor har en stor av/på knapp som gjør den enkel å betjene med hansker.

500 Lumen
80 meter lyskjegle på max
Veier 135 gram inkludert batteri
1,5/6 timer lystid
Sykkel og hjelmbrakett følger med
Batteriindikator
USB-lading
3 lysmoduser
Blinkemodus
4 timer ladetid

 

Samarbeidspartnere