Disse overtar Kikutstua

Tre gründere i 20-årene tar over driften av den tradisjonsrike markastuen.

Tekst: Trine Rom Giving Foto: Skiforeningen

Publisert 23.06.2022

Fra 1. juli er Olaf Alexander Styrmoe, Thomas Fabian Kragerud og Kristoffer Kvamme på plass på Kikutstua. 
 
–  En institusjon som Kikutstua er en sjeldenhet. Stuen har en lang og stolt historie, og det er fantastisk å få denne muligheten. Vi gleder oss til å brette opp ermene og få fyr på peisen, sier Olaf Styrmoe. 
 
Han er en av gründerne bak selskapet MCB, som i tillegg består av Thomas Fabian Kragerud og Kristoffer Kvamme Jensen. De skal bygge videre på sine konsepter fra Paradiskrembukten og Paahuk på Bygdøy, samt Paalangs som er under oppføring på Langøyene i Oslofjorden. 

Satser på Kikutstua: Olaf Styrmoe, Kristoffer Kvamme Jensen og Thomas Kragerud (f.v.). Bildet er fra juni 2020 i forbindelse med åpningen av MCBs første lokasjon på Bygdøy. Siden er det blitt to nye, store lokasjoner, 40 ansatte og nå Kikutstua. Foto: MCB

Stort nettverk

– Vi er veldig glade for at Olaf, Thomas og Kristoffer med sine samarbeidspartnere har sagt ja til å drive Kikutstua. Det betyr at vi vil ha et godt serveringstilbud på et av aller våre mest populære turmål allerede fra 1. juli, sier stue- og eiendomsansvarlig Lars Gurandsrud i Skiforeningen. 
 
– I MCB er vi tre venner som elsker å tilby gode produkter ved kjente landemerker. Vi sparrer med et stort nettverk av flinke fagfolk i alle våre prosjekter. En institusjon som Kikutstua er en sjeldenhet, sier Olaf Styrmoe. 
 
Kikutstua skal driftes gjennom MCB Kikut Drift AS. Dette blir MCB sitt største selvstendige prosjekt til nå. Nå gjenstår litt praktiske detaljer.  
– Serveringsbransjen skriker etter folk, men vi skal nok finne en løsning. Vi ønsker å levere på det markafolket forventer. For å tilby overnatting og bookede selskaper trenger vi fagfolk, og dette jobber vi med nå, sier Styrmoe. 
 
MCB ønsker å få inn en kokk på eiersiden.  
– Det må være en god match. Vi trenger at partneren vår viser engasjement og dedikasjon for prosjektet. Kikuteventyret blir kortvarig og intensivt, men vi håper å finne en langsiktig samarbeidspartner for kommende lokasjoner, sier han. 

Permanent løsning fra 2023 

Kikutstuas bestyrerpar gjennom 25 år, Ane Moe og Knut-Arne Løite, er inne i sine siste dager som bestyrer av markastua.  

Parallelt med at Kikut får MBC-gjengen som drivere ut året, pågår prosessen med å ansette permanente bestyrer.  

–  Vi er i dialog med flere svært gode kandidater. Denne midlertidige løsningen i sommer og høst gir både oss og de aktuelle kandidatene forutsigbarhet og tid i prosessen. Samtidig som vi opprettholder det viktige serverings- og overnattingstilbudet for markafolket. Det blir veldig stas å få inn en så ung og fremoverlent gjeng som Olaf og co. Og så gleder meg selsvsagt til å kunne presentere den permanente løsningen om ikke så alt for lenge, sier Gurandsrud.   

Sommeråpent: Nyt lunsjen med utsikt over Bjørnsjøen i sommer. Foto: Christine Amdam

Samarbeidspartnere