Endelig garasje til løypemaskinene på Brovoll 

Løypemannskapet i Romeriksåsene tok julaften på forskudd da ny garasje ble innviet denne uken.

Tekst og foto: Guri Leyell Skedsmo

Publisert 16.12.2022

Løypebas Jarle Jensen har drømt om det i åresvis: Ny garasje til maskinparken, tak over hodet når han og resten av løypemannskapet gjør vedlikehold, og et hvilerom for både folk og maskiner som tilbakelegger hundrevis av mil hver vinter i Romeriksåsene.  
Nå er ønsket oppfylt.  

Kald åpning

20 minusgrader illustrerte poenget da dørene til garasjen ble åpnet for første gang denne uken:  
– I dag hadde det vært nokså kaldt å være løypebas uten skikkelig tak over hodet, sa Jensen, og la inn en varm takk til støttespillerne som har gitt store bidrag og gjort garasjedrømmen mulig å realisere: SpareBankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal, Sparebankstiftelsen DNB, Kristin Tonjer, samt noen spillemidler.  
–  Uten dere hadde ikke dette vært mulig. Garasjen gjør at vi nå kan ta vare på kostbart utstyr på en helt annen måte. Tusen takk for det store hjertet for et av Markas aller fineste skiområder, sa Skiforeningens generalsekretær Håvard S. Abrahamsen under åpningen.

Planlagt lenge

Lunner Almenning er en viktig  samarbeidspartner og støttespiller for Skiforeningen i Romeriksåsene. Som største grunneier stiller de veier og skog til disposisjon for preparering, skilting og merking av løyper. De har vært helt sentrale i arbeidet med å få garasjen på plass.  

Det rundt 160 kvadratmeter store bygget, rett ved Brovoll skistue, er tegnet av arktitekt Tom Stensaker og vært planlagt i lang tid. Et telt har i mange år fungert som “garasje”. Løypebas Jensen og hans frivillige medarbeidere anslår at de har lagt ned rundt 1000 arbeidstimer i prosjektet.  
– Dette er midt i hjertet av det vi jobber for, sier gavegiver Bjørn Haugen Morstad fra Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal. 
– Frivillighet, dugnad, samarbeid. At så mange er med og bidrar, er viktig. Det er med stor glede vi støtter de som støtter andre, sier Morstad.

Kristins vervehjørne: Gavegiver Kristin Tonjer verver nye medlemmer til Skiforeningen på si. Under åpningen av garasjen hun selv har bidratt raust til, fant hun en ny kunde. 

Kristins hjørne

Kristin Tonjer, privat gavegiver i spleiselaget, fikk æren av å foreta den offisielle åpningen. Hun har bidratt som verver i Skiforeningen i mange år og er ivrig bruker av skiløypene Romeriksåsene. 
– Jeg har vært litt misunnelig på “Jensen-løypa”-skiltet som Jarle har fått ute i skogen. Men nå har jeg jo fått mitt eget skilt! 
Tonjer er hedret med “Kristins hjørne”, og fikk demonstrert sitt store engasjement for Skiforeningen midt under åpningsseansen. Da tok Tonjer et øyeblikk på seg vervehatten og fikk rekruttert et nytt Skiforeningens-medlem blant gjestene. I sitt eget hjørne, under Kristin-skiltet.   
– Han snakket om at han ikke var medlem. Og det sier’n til meg!  
  

Samarbeidspartnere