Tverrsjøstallen tirsdag: Tog til Grua, sykle til Mylla, ski ved Tverrsjøstallen og videre til Sinnerdalen. Og en god posjon tålmodighet med bare partier. Da får du en fin tur, ifølge Nils Hovelsrud. 

Nå flyter skiføret på sjarmen 

– og Nils Hovelsrud har ikke tatt sesongens siste tur.
Tekst: Guri Leyell Skedsmo
Publisert 17.04.2024

Tips for vårturen

1. Husk solkrem og solbriller
2. Husk at du aldri vet hva som venter rundt neste sving
3. Fest skiene på sykkelen, så blir veien til snøen raskere og enklere
4. Sett av tid til en solvegg 
5. Ha et åpent sinn

Nils Hovelsrud, mannen bak de entusiastiske Marka- rapportene i sosiale medier, legger ikke skjul på at han blir litt oppgitt over innlegg som slutter med “.... men nå er nok siste skitur tatt”.  

Folk går glipp av noe stort, mener Hovelsrud, også kjent som Skifluenser’n. Siden føret er på hell, dukker en rekke spennende muligheter opp. Som å kombinere ski og sykkel. 

–  I dag har jeg tatt toget til Grua og syklet til Mylla, låst sykkelen til et løypeskilt og gått mot Sinnerdalen. Den kombinasjonen er veldig sjarmerende. 

Markafavoritt

Sinnerdalen er en av Hovelsruds absolutte favoritter. I fjor tok han siste tur 5. mai. Nå bærer dalen sterkt preg av vår. Men om våren handler jo turene om alt annet enn trikkeskinnespor, mener Hovelsrud.    

– Det som er så morsomt nå, er at du aldri helt vet hva du møter rundt neste sving. Det liker jeg. Dager som dette skal man sette seg ned ved et tre, bare lytte, nyte. Jeg har aldri noe på øret når jeg går. Har man alle sanser åpne, opplever man alltid noe nytt.   

Kalde netter fremover gir mange flere muligheter før det er slutt, tror han. Planen er å avslutte sesongen med å gå Nordmarka på langs. Da blir joggeskoene med i sekken for de snøløse partiene, som kan bli mange. 

– Siste tur må bli i mai. Aprilturer er tross alt ingenting for historiebøkene.  
 

Vårens tre s’er: ski, sykkel og shorts

Samarbeidspartnere