Må sette opp flere kurs for å møte pågangen 

Vi opplever rekordpåmelding til vinterens aktiviteter og flere kurs er allerede fulle. Én nyskapning var fulltegnet etter bare noen dager.

Tekst: Trine Rom Giving

Publisert 07.12.2023

– Vi ser en betydelig økning i antall påmeldinger sammenlignet med samme tid i fjor. Flere kurs, som Barnas skiskole på Skullerud og i Sørkedalen, er så å si fulle, sier aktivitetssjef Helge Bredeli Kanck.  
 
Den store økningen er kommet som en aldri så liten overraskelse, innrømmer Kanck.  

– Det har helt klart en sammenheng med den flotte sesongstarten. Det er drømmeforhold flere steder i Marka allerede. Så merker vi en økt oppmerksomhet om Marka. Og folks behov for å komme seg ut i naturen, samle overskudd og puste ut.  
 
Påmeldingen til vinterens kurs og arrangementer, som Barnas Skiskole, Barnas Holmenkolldag, Holmenkollmarsjen og skikurs for voksne, åpnet 15. november. Allerede etter noen dager ble det klart at det var stort behov for flere kurs enn i forrige sesong.  

barn på ski

Populær skileik: Barnas skiskole . Nå ser vi at også eldre barn ønsker dette tilbudet. Foto: Tuva Skare 

Unge vil på ski

Årets nysatsing, skikurs for unge i alderen 9 til 12 år ble raskt utsolgt. Hundretusenvis av barn i tidlig barneskolealder og barnehagebarn har deltatt på skiskolen. Men aldri tidligere denne nesten ungdom-gruppen. 
 
– Det er for barn og unge som ønsker å ha det gøy ski, men som kanskje ikke ønsker å forplikte seg til trening og konkurranser gjennom en hel sesong i en skiklubb, sier Kanck.  

– Nå ser vi at det er et stort behov.  
 
Ungdomskurset i Sørkedalen ble så raskt utsolgt, at ekstra partier allerede er satt opp i Sørkedalen og på Sollihøgda.

– Et ettertraktet tilbud

Også til langrennskursene, som det er hele 100 år siden Skiforeningens arrangerte for første gang, har det vært svært god respons. Det samme gjelder Holmenkollmarsjen, som markerer 50-årsjubileum i 2024. 
 
– Jeg tolker dette som at vi har et ettertraktet tilbud og at vi har klart å nå frem til enda flere i år. Jeg tror også folk velger vekk dyre ferier og større investeringer nå, og prioriterer de nære og opplevelsesbaserte tingene. Jeg er glad for at vi kan gi gode og relevante opplevelser til folk i en slik tid, sier Kanck.  

skiløpere

Holmenkollmarsjen: Det tradisjonsrike rennet har 50-årsjubileum i 2024. Foto: Christian Haukeli

Samarbeidspartnere