løypemaskin
Sponsorsjef i OBOS, Rasmus Aarflot, prøvekjørte den nye maskinen.

OBOS med ny løypemaskin til Østmarka 

– Det var på høy tid med en ny maskin til Østmarka, og vi er utrolig takknemlige for støtten fra OBOS, sier Espen Jonhaugen, assisterende generalsekretær i Skiforeningen.

Tekst: Guri Leyell Skedsmo Foto: Magnus Sandnes

Publisert 24.03.2022

Den nye løypemaskinen, som heretter skal operere i Østmarka har bedre kapasitet, bråker mindre, er mer miljøvennlig og gir mange flere muligheter til å sette spor – selv på veldig lite snø.

– Å investere i nye løypemaskiner er svært kostbart. Vi er helt avhengige av gode partnere som OBOS for å få til dette, sier Espen Jonhaugen. 

– Vi kan ikke ta snøen for gitt, men vi skal fortsette å lage et godt løypenett, også når det er lite snø. Da er en maskin som dette et utrolig viktig bidrag, sier Jonhaugen. 

– Obos har vært en viktig støttespiller for Skiforeningen gjennom mange år. De er der. Enten det er lite eller mye snø. 

Letter løypearbeidet

I år har det vært lange perioder med lite snø i Østmarka. Likevel har løypebas Jon Jakobsen klart å lage flotte spor gjennom flere vintermåneder. Den splitter nye løypemaskinen vil gjøre det enda enklere for ham å fortsette å sette gode spor med lite snø og større temperatursvingninger.  

– Vi klarer å finansiere en stor maskinpark fordi vi får gaver – som denne rause gaven fra OBOS. Takket være dette kan Skiforeningen konsentrere sine ressurser om selve løypearbeidet, forklarer Jonhaugen. 

Livsglede og fellesskap 

OBOS´ sponsorsjef Rasmus Aarflot fikk teste løypemaskinen etter innvielsen denne uken. Èn løyperunde og et eneste stort glis senere hadde han kun en kommentar:  

– Har jeg drømmejobben eller har jeg drømmejobben?

Ved avdukingen av løypemaskinen utdypet han: 

– Skigåing representerer livsglede, tradisjon, folkehelse, fellesskap. Det er viktig for oss å skape gode miljøer også mellom husene vi bygger. Skiforeningen pleier å si at det det snør ikke spor. Vi vi liker å si at vi setter spor. Så sånn sett er vi en perfekt match.