Løvlia søker nytt vertskap etter knallår 

Nå kan den historiske og populære markastuen på Krokskogen bli din nye arbeidsplass.

Tekst: Trine Rom Giving, foto: Tuva Skare

Publisert 26.09.2023

I snart 90 år har den store markastuen på Krokskogen tatt imot turfolk. Den er en av Skiforeningens mest populære stuer. 

Vertskapet Henrik Nilsson og Thea Hofossæter har rukket å gjøre store endringer og slått rot på Løvlia. Nå må de gi seg på grunn av sykdom.  

– Det har vært et eventyr. Å gi seg var jo ikke planen, sier Henrik. 

Paret giftet seg på Løvlia i sommer, etter et år som vertskap. Like etterpå fikk Henrik en alvorlig kreftdiagnose.

Helårsparadis: Løvlia skistue er et knutepunkt for løyper og stier. Foto Tuva Skare

Nytt vertskap

Nå starter arbeidet med å finne etterfølgerne. 

– Først og fremst er det utrolig trist at Thea og Henrik må gi seg. De har gjort en kjempejobb på Løvlia det siste året og skapt et varmt og nært tilbud som mange turfolk har gledet seg stort over, sier Lars Gurandsrud, ansvarlig for Skiforeningens markastuer.

– Nå søker vi et initiativrikt, selvstendig og engasjert vertskap til å drive Løvlia videre. 

Ved roret: Bente Raade Solstad styrer på Løvlia i høst. Foto: Christian Haukeli

Historisk stue

Løvlia sto ferdig i 1937 og ligger vakkert til nesten 600 meter over havet på Krokskogen. Her møtes løype- og stinett fra alle himmelretninger.

– Begge de store markastuene våre Kikutstua og Løvlia fikk nytt vertskap i fjor og har det siste året hatt svært gode besøkstall. Henrik og Thea har gjort en helt utrolig bra innsats på Løvlia det siste året, og gir de neste driverne et veldig bra utgangspunkt, sier Gurandsrud

Løvlia er godt vedlikeholdt og har i nyere tid blitt modernisert en rekke ganger. Hytta har 63 sengeplasser fordelt på 15 rom. Den brukes som serverings- og overnattingssted for turfolk hele året, og tar imot større selskaper, som brylluper og konfirmasjoner, og bedrifter. 

Les mer om stillingen her.  

Samarbeidspartnere