Ski til jobb: Skituren på 13 kilometer gikk langs bilvei, i egentråkkede spor og i pakkede løyper som her på vei mot Tryvannstua. Foto: Erling David-Andersen.

Erling tok skiene til jobb

Da Erling David-Andersen vandret inn på kontoret i dag tidlig hadde han logget en 13 kilometer lang skitur.

Tekst: Christine Amdam

Publisert 31.10.2023

– Følelsen var euforisk. Det er lite som slår den første skituren. Det å skli på skiene, kjenne på glien og de første diagonaltakene, ja, det er nydelig.

I dag morges startet han hjemmefra i Sørkedalen klokken 07. Ruta gikk i oppkjørte bilspor til Studenterhytta, så i egentråkkede spor videre til Nordmarkskapellet. På veien mot Tryvann møtte han Roar fra Bymiljøetaten som var ute og pakket snøen, og han fikk følge litt i hans spor. Deretter gikk turen ned til Midtstuen stasjon. Her var snøen blåst vekk noen steder, og det var tidvis mye grus, så han anbefaler å gå til Frognerseteren i stedet.

Ved Nordmarkskapellet var det tid for et selfie-stopp. Erling er en aktiv skigåer og hadde sin siste skitur i juni i år. Skiene fikk bare hvile i fire måneder! Foto: Erling David-Andersen.

Oktoberski

Erling, som utover sitt daglige yrke i Cool Company Limited er styreleder i Sørkedalens idrettsforening, erkjenner at han er godt over gjennomsnittet interessert i ski. I skisesongen har han som mål å gå på ski til og fra jobb én til to ganger i uka. Men han har aldri ankommet kontoret i Oslo sentrum i skidressen i oktober før.

– Dette er definitivt ikke hverdagskost, nei. Jeg gikk med et stort glis om munnen.

Men han minnes godt en oktoberskitur i Sørkedalen for noen år siden. Da var det kjørt opp skiløype helt opp til Heggelivannene den 30. oktober, forteller han.

– Dette må være den lykkeligste skitreningen vi noen gang har hatt i Sørkedalens idrettsforening. Noen gikk opp til Lysedammene og noen helt opp til Kjagdalskrysset. Så glade barn har jeg nesten aldri sett.

Anbefaler å benytte muligheten

Nå er enda flere skiløyper kjørt opp, blant annet til Frognerseteren og Sognsvann.

– I morgen blir det strålende vær, så det er bare å komme seg ut. Jeg anbefaler dette på det varmeste. Men velg noen gamle ski, råder Erling.

Samarbeidspartnere