Gira: Emily er klar for å gi alt for å bli bedre i langrennsporet. Hennes mål er å kunne kose seg på skitur med "svigers".

– Jeg vil klare å henge på min «langrenngale» svigerfamilie

Emily Talley Høye fra California har giftet seg inn i det hun beskriver som en «langrenngal» familie. Nå er hun en av deltakerne som skal komme i form til marsjen.

Tekst og foto: Christine Amdam

Publisert 03.11.2023

I høst søkte Skiforeningen i samarbeid med Driv Trening etter deltakere til prosjektet «I form til Marsjen». Deltakerne får et individuelt treningsopplegg, og vi skal følge dem på reisen frem mot start i Holmenkollen lørdag 10. februar.

To motiverte deltakere

Det var Emily Talley Høye og Axel Lindnér som trakk det lengste strået og ble valgt ut. De er begge glade for muligheten og er svært motiverte til å komme seg i form til Holmenkollmarsjen.

– Jeg vil så gjerne bli bedre på langrenn, forklarer Emily.

Hun er vokst opp i Napa Valley i California i USA. Der er snø et sjeldent fenomen, og hun hadde aldri prøvd langrenn før hun møtte nordmannen hun i dag er gift med.

– Svigerfamilien min er veldig gode på ski og går mye på tur. Jeg ønsker å bli bedre på langrenn slik at jeg kan klare å henge med og kose meg mer på tur med dem.

Hun er for tiden i mammapermisjon med sitt andre barn og synes det er en perfekt anledning til å kunne vie mye av tiden til trening.  

Emily Talley Høye (33 år)

  • Fra California
  • Bodd i Norge i 8 år
  • Vært aktiv golfspiller
  • Følg Emily på @emilytalley

Axel Lindnér (35 år)

  • Fra Gøteborg
  • Bodd i Norge siden juni
  • Glad i å trene og utfordre seg selv
  • Følg Axel på @axlindner

Går all in: Axel Lindnér gleder seg til å "bli litt mer norsk", som han sier. 

Gått Vasaloppet tre ganger

Axel som er fra Gøteborg har heller ikke gått så mye på ski i oppveksten, men har de siste årene fokusert på å bli bedre på langrenn.

– Jeg har gått tre Vasalopp og er helt OK på ski, men jeg ønsker å bli bedre. Nå når jeg har flyttet til Norge seg jeg veldig frem mot å oppleve den norske sportsligheten og skikulturen, og jeg gleder meg stort til vinteren. Det blir gøy med skiturer både i Marka og på fjellet, sier han.

Han ønsker å lære seg bedre skiteknikk og få inn diagonalgangen.

Følg deltakerne på reisen frem mot Holmenkollmarsjen gjennom deres instagram-kontoer. De vil dele treningstips og mye annet spennende om rennet.

Stella (8 mnd) er med når mamma skal trene seg i form til Holmenkollmarsjen. Emily får individuell oppfølging fra Maren Engskaug Nielsen, trener og fysioterapeut ved Driv Trening. 

Samarbeidspartnere