50 år med Holmenkollmarsjen: Jubileumsrennet går av stabelen lørdag 10. februar, med start og mål i Holmenkollen nasjonalarena. 

Derfor er kortreist turrenn i vinden

Superenkel logistikk. Tidlig sesongstart. Og økt interesse for alt som har med Marka å gjøre. Det oppsummer jubiluemsrennet 10. februar, ifølge prosjektlederen. 
Publisert 26.01.2024

Deltagerantallet har siden starten i 1974 tidvis vært mangedoblet. Elisabeth Uhlig-Nordølum ser at tallet kan bli det høyeste på flere år. 

– Hvorfor skjer dette nå? 

– Holmenkollmarsjen appellerer til mange forskjellige typer skiglade. Og så har det jo vært en strålende vinter. Det er et tøft renn, i kupert terreng. Men overkommelig for mange typer skiløpere. Selv om du bør ha dreisen på fiskebein, for å si det sånn.

To distanser

Deltakerne i Holmenkollmarsjen går enten 36 eller 18 kilometer. 

– Det gjør at rennet passer mange. Jeg vil si det er en fin blanding av høye og lave skuldre på startstreken: Noen er svært godt forberedte, andre en smule mindre trente. Felles for dem er at de får en fantastisk skiopplevelse gjennom noen av Markas vakreste områder, sier Uhlig-Nordølum.  

Start og mål i Kollen 

Tidligere startet rennet i Sørkedalen med målgang i Holmenkollen. De siste årene har både start og mål vært i nasjonalanlegget, noe som gjør logistikken enklere både for arrangør og deltakere. 

– Tilbakemeldingene på dette har vært veldig gode. I tillegg er det jo noe helt eget at start og mål foregår i selveste nasjonalanlegget. Det gir en ekstra dimensjon. 

Holmenkollmarsjen

  • Medlemmer får rabatt ved påmelding 
  • Den finner du under Min side i iMarka-appen (Den gamle medlemsappen er ikke lenger i bruk. Denne kan gi deg feil informasjon. Bytt til Min Side i iMarka-appen). 

Påmelding

Visste du?  

  • Noen deltagere har vært med på samtlige renn siden 1974!

Se film fra traseen her

Samarbeidspartnere