Derfor blir noen skiløyper i kartet grå 

En justering i løypekartet gjør det enklere å skille skiløyper fra hverandre.
Publisert 13.12.2022

Denne uken kommer kartet i føremeldingen i ny drakt: Heretter vil du finne grå løyper i kartet, i tillegg til de andre løypefargene. Grått er ny statusfarge på løyper som ikke er preparert denne sesongen. 

1. Hvorfor gjør Skiforeningen dette nå?

Tidligere var løyper som ikke er preparert i det hele tatt for sesongen, farget rød. Men den røde fargen hadde to betydninger:

  • ikke preparert   
  • preparert for mer enn 14 dager siden 

Her var det altså en viss fare for misforståelser. En løype som ikke var preparert på 14 dager – fordi det var stabile forhold og løypen stod godt uten preparering – kunne tolkes dithen at den ikke var preparert i det hele tatt den sesongen. Nå er det altså kun grå løyper som ikke er preparert siden forrige sesong.

2. Så da vil være færre røde løyper i kartet?

Ja. Har ikke løypa vært preparert denne sesongen, er den grå. Røde løyper er nå kun løyper som ikke er preparert siste 14 dager.

3. Hva er fordelene med disse farge-endringene for oss skigåere?

Det blir mer nyansert preppe-status. Nå er det er lettere å se hvor det faktisk er preparert den siste tiden. Rødt betyr at det er mer enn 14 dager siden løypen sist ble preparert. Grått betyr at den ikke er preparert denne sesongen.

4. Det er jo flere andre farger også. Som grønt for nylig preparerte løyper. Må jeg gå rundt å huske på alt dette?

Neida. Når du er inne i iMarka-appen eller på skiforeningen.no, vil du finne forklaringen på fargene. Det ligger et ikon nederst i høyre hjørne, både i turplanleggeren og i iMarka-appen. Dette ikonet består av tre horisontale linjer med prikk foran.

5. Hva med fargeblinde? 

Det er en egen symbolisering for denne statusen i fargeblind-modus 
 

farge på løypene

Farge-forklaring: Slik vises løypenes preppestatus med farge.

Samarbeidspartnere