Nå har markafolket fått enda et serveringssted 

Lørdag 21. januar åpent Storebekkhytta, Skiforeningens siste tilskudd på Krokskogen.
Publisert 18.01.2023

I rundt ti år har en liten, mobil bu tjent som koselig serveringssted og rasteplass langs Gråseterveien, i krysset der motbakkene for alvor starter opp mot Heggelivann.

Bedre tilrettelagt 

Nå har Skiforeningen rustet opp tilbudet. Denne helgen er det offisiell åpning av en større hytte, Storebekkhytta, bare noen meter lenger opp i lia. Her blir det servert vafler, boller, pølser, varm drikke og sjokolade fremover. Med Storebekkhytta er serveringsfasilitene kraftig rustet opp og bålpanna på plass. Hytta ligger lysere til og området utenfor er bedre tilrettelagt for en fin rast.  

Populært område: Storebekkhytta ligger sentralt plassert langs skiløypa opp mot Heggelivann. Kart: Ole Listuen 

Oppgradering

- Dette er en veldig fin oppgradering for skigåere. Storebekkhytta er et perfekt turmål for barnefamilier, og et supert sted å stoppe om du er på tur fra Sørkedalen og Lommedalen, sier Kjetil Hagen, ansvarlig for Skiforeningens småstuer i Marka.  
- Vi er veldig takknemlige for denne avtalen med Løvenskiold og Sparebankstiftelsen som har bidratt med midler som gjør denne oppgraderingen mulig. Takket være initiativ fra Løvenskiold og støttemidler fra Sparebankstiftelsen gir vi nå turgåere et enda bedre tilbud.   

Overnattingstur i skogen

Løvenskiold har stilt stuen til disposisjon og den driftes av den lokale frivilliggruppa Rastebuas Venner. Da Skiforeningen før jul inviterte til å melde seg som frivillig stuevert, var pågangen enorm.   
- Det har vært stor interesse for dette. Det er jo et ypperlig oppdrag for dem som ønsker å kombinere frivillig arbeid i Marka med en koselig overnattingstur i skogen. Som stuevert treffer du masse hyggelig folk på tur og bidrar til å holde liv i Markas småstuer.  

Den offisielle åpningen skjer klokka 13 lørdag 21. januar. 
 

Storebekkhytta

  • Nytt serveringstilbud vinteren 2023
  • Fra Skansebakken: ca 6 kilometer.  
  • På menyen står pølser, boller, solbærtoddy, kakao, kaffe, sjokolade  
  • Utenfor er det bålpanne, bord og benk.  
  • Storebekkhytta eies av Løvenskiold, leies ut til Skiforeningen og driftes av Rastebuas venner.
  • Åpen hver lørdag og søndag i skisesongen fra 11-15 

Samarbeidspartnere