Kanelbolleekspert: Roy Knutsen er en av driverne av Vangen skistue i Østmarka og baker rundt 40.000 boller i året. Nå har han lært opp kafé-ansvarlig Jeanette Prytz og de andre ansatte på Skimuseet i hvordan lage perfekte boller med kanel. 

Kikutvaffelen hentes ut av skogen

Da den splitter nye kafeen i Skimuseet skulle oppgradere menyen, stod to spesielle oppskrifter øverst på ønskelisten.

Tekst: Guri Leyell Skedsmo Foto: Ole Kristian Sørland

Publisert 30.11.2023

Kunsten å kna riktig: Driftskoordinator og kafé-ansvarlig Jeanette Prytz og de andre på Skimuseet legger lista høyt: De skal servere like gode kanelboller som på Vangen skistue i Østmarka. 

Kafeen, som er flyttet inn i den nye delen, har fått en total modernisering i forbindelse med ombyggingen av det nye Skimuseet. 

– Her skal folk få følelsen av å komme hjem. Vi tar jo i mot mange turister, naturligvis. Men like mye blir kafeen et sted for nærbesøkende og folk som har vært på tur i Marka. Og har du ikke anledning til å komme deg ut i Marka, tar vi Marka til deg! lokker driftskoordinator og kafé-ansvarlig Jeanette Prytz. 

Markas beste

Både Kikutstua og Vangen har villig delt oppskrifter på sine mest populære bakverk. 

– Kikutvaffelen er kjent for å være ekstra god. Einar på Kikustua var ikke vond å be da jeg ba om oppskriften. Og så har vi Vangens kanelboller, da. De er jo helt fantastiske. Bestyrer Roy har vært her og hatt opplæring i bollebakst. Så nå jobber vi med deigknaing, for å komme oss opp på hans nivå. Testspiserne er i hvert fall svært fornøyd! 

Mer på menyen

– Etterhvert ser vi for oss å hente inn enda flere oppskrifter fra de forskjellige markastuene. Vi har fått oppskriften på en fantastisk gulrotkake også, så den havner på menyen etterhvert.

Fremover blir det langåpnet og pizzakveld på torsdager. Varmende, hjemmelagde supper daglig, i tillegg til den gode markabaksten.

 

Visste du? 

Mer enn én million besøker Holmenkoll-anlegget hvert år

Samarbeidspartnere