Han kommer fra jobben som hotelldirektør ved Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker.
– Jeg har sett etter en mulighet som Løvlia. Men siden barna fortsatt er små, har vi ikke ønsket å flytte. Og det skal sies at årene på Thorbjørnrud har vært helt fantastiske og lærerike. Men når muligheten dukker opp i nærmiljøet vårt må jeg gripe den.
Sammen med konen Käthe har han barna Frederikke (12) og Filippa (8). De bor i Hønefoss der Käthe jobber som lærer.
Jentene er med til Løvlia på befaring denne novemberdagen og gleder seg til å hjelpe til i driften.
– Jeg gleder meg til stå i disken og servere og hjelpe til med gjestene som kommer, sier Frederikke.
Kristoffer overtar etter Thea Hofossæter og Henrik Karlsson, som måtte avslutte som vertskap da Henrik ble syk.
Han setter stor pris på det grunnlaget Thea og Henrik har lagt.
– Det skal være åpne dører, varme på peisen og god servering både til dagsgjester, overnattingsgjester og små og store grupper, lover han.
– Jeg har lang erfaring fra hotellbransjen og er vant til å jobbe mye og hardt for å bygge opp et godt tilbud. Her får jeg muligheten til å sette mitt eget preg på drift og atmosfære.
På spørsmålet om han kan røpe noen av planene for utviklingen av stedet, svarer Kristoffer:
– Jeg er utdannet ølkelner og det vil nok gjestene våre merke at jeg satser litt ekstra på. Vi befinner oss i et veldig spennende matområde hvor vi kan trekke frem oster og spekemat i verdensklasse samt ringerikspoteter og veldig mye annet. Dette er godbiter som vil sette sitt preg på menyene fremover.
– Kristoffer er en storsignering for oss, sier ansvarlig for markastuene i Skiforeningen, Lars Gurandsrud.
Han mener Kristoffer innehar den rette kompetansen, erfaringen og interessen som skal til for å skape sin egen arbeidsplass i Marka.
– Man må ha øye for detaljer og evne til å skape et gjestfritt miljø, samtidig som man må tenke utvikling i driften av den ærverdige storstua på Krokskogen, fortsetter han.
– Vi skjønte raskt at Kristoffer hadde den rette profilen for å lykkes som vertskap. Vi gleder oss til å samarbeide med ham, avslutter Gurandsrud.