Fossum - Østernvann

Lengde: 2.7 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Veien du har framfor deg, går inn til Østernvann - et svært populært utfartssted som er mye brukt til bading og rekreasjon. Vannet ligger 215 meter over havet - og du starter på 170 meters høyde, så sykkelturen er ikke den store fysiske utfordringen.

Du starter ved Fossumtunet - Fossum Idrettsforening sitt klubbhus på Fossum. Herfra sykler du på skogsbilvei nordover i skogen - i småkupert og fint terreng. Du passerer plassen Lathus, og dreier deretter vestover og inn til Østernvann. Like før vannet er det noe stigning.

Fra veidelet like nord for vannet har du nå to alternative veier videre. Veien rett fram er Abborvannsveien i retning Abborvannsbekken, med forbindelse videre til Abborvann, Triungsvann og Årnes (rute 208), mens veien til venstre fører deg opp lia til Brunkollen, et populært serveringssted i hjertet av Bærumsmarka (rute 222).

Edit

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
235 Badevann og historisk vei Fossum Fossum 16.0