Rundtur fra Ringkollen

Lengde: 26.1 km
Gradering: Medium

Ringkollen er et ypperlig utgangspunkt for turer sommer som vinter. Her kommer snøen tidlig og går sent.

Turen starter fra Skiforeningens oppslagstavle ved enden av parkeringsplassen. Her kommer du inn i hovedløypa til Løvlia mot Borgersetra. Like før vi aker ned på Borgersetermyra tar vi en liten pause ved den store steinen. Vestover ser vi utover Ringerike, Gaustadtoppen, Blefjell, Norefjell og Vikerfjell. Rett vest ligger Borgersetra – seter under Borger gård. Setra var i drift helt til 1955.

På Borgersetermyra følger vi løypa rett frem mot Løvlia. Flotte utforkjøringer til Vassendvika der vi passerer fundamentene av hjulhuset til den tolvte "Kjerraten". ("Kjerraten i Åsa" - som bragte sagtømmer fra Steinsfjorden opp til Storflåtan. Anlegget var i drift fra 1808 - 1850).

Fra Vassendvika er det 5 km med stigning opp til Stubdalsflaka. Herfra går løypa i lett terreng til Løvlia. Vel fremme på Løvlia tar vi en god og lang pause før turen går tilbake til Ringkollen. Løvlia er storstua på Krokskogen - her er det både servering og peisvarme.

Fra Løvlia går turen i lettgått terreng og i fine utforkjøringer ned til Damtjern. Herfra stigning til Langtjern og videre til høyre, opp til Borgersetra igjen, og så tilbake til Ringkollen, der vi startet. Har vi god tid og været er bra – kan vi ta en avstikker opp på Ringkolltoppen eller leke oss ved Ringkollstua.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ringkollen

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
228 Ringkollen - Borgersetra - Vassendvika - Løvlia Ringkollen Løvlia 21.04.2019 12.5
227 Ringkollen - Borgersetra - Langtjern - Damtjern - Løvlia Løvlia Ringkollen 14.04.2019 13.6