Råsjøkrysset - Morstadsetra - Råsjøen V (terrengløypa)

Lengde: 3.6 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 30.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en av de sentrale løypene inn i Romeriksåsene fra vest. Det er en naturløype som går i snøsikkert terreng, siden den går gjennom en "skyggedal". Løypa starter i Råsjøkrysset, ved den gamle parkeringsplassen (Klemmaplassen) ca to kilometer ovenfor Bjørgeseter stasjon. Det hender også at løypa kjøres fra skiltstaken et lite stykke lengre innover langs veien. Og er det liten plass til parkering her, kan det også være et alternativ å starte noen hundre meter etter dette.

Uansett så går løypa innover i terrenget på venstre side av veien. Den går først litt nordover, svinger så østover og passerer den gamle setervollen på Morstadsetra, før den går innover i den trange bekkedalen sammen med Sæterbekken. Etter en stigning fra ca. 380 til 480 meter over havet på 2,5 kilometer, passerer løypa vannskillet - den går ned til Botnetjernet (fylkesgrensa Oppland/Akershus) og fortsetter ned Sagdalen til Råsjøens vestende.

Her ender løypa, men det er mulig å fortsette i scooterspor over vannet (løype 1149), frem til Råsjøstua. Et landfast alternativ til løype 1149 er løype 1414, som går på nordsiden av vannet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
133 Rundtur fra Råsjøkrysset Råsjøkrysset Råsjøkrysset 23.7
134 Sørover til Glitre Harestua Glitre 22.5
132 Østover fra Grua Grua Harestua 29.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Råsjøkrysset