Ny knallsesong for stuene og andre høydepunkter fra vinteren  

Text: Guri Leyell Skedsmo Photo: Christian Haukeli
Published 4/10/2025

Høydepunkter fra sesongen

  • 27 500 kilometer preparerte skispor (som fra Oslo til Australia!)
  • Preparering i 138 dager.
  • Markabussen og Markatoget har fraktet tusenvis til utfartsstedene i Marka. 
  • På Kikut ble det solgt hele 2300 boller og vafler den beste helgen.
  • I Østmarka var det god stemning med nærmere 2000 besøkende på Vangen skistue samme helg. 
  • 2 nye løypemaskiner: én i Nittedal og én på Kikut
  • 2 nye snøskutere: én i Bærumsmarka og én i Vestmarka
  • Åpning av ny løypegarasje på Krokhol i Østmarka

Snøsikre Romeriksåsene holder gjerne på føret lengst. Og begynner først. Løypekjører Jarle Jensen var først ute med å preparere denne skisesongen, nærmere bestemt 22. november. Han holdt på helt til påske.

Vinteren oppsummerer han slik: Fantastiske helger. Varierende forhold. Og mange flere skiløypere ute enn i fjor.   

Vinteren oppsummert

  • Første løypepreparering var på kunstsnø 24. november.
  • 6. desember kom det nok snø fra oven til å kjøre ut med scooter og matte flere steder.
  • Sesongens siste skispor ble satt på natursnø i Romeriksåsene 10. april. 

Rekordbesøk

Løypekjørerne rapporterer om økende trafikk av skigåere i alle aldre denne vinteren. Og en av dem som har opplevd trykket, er bestyrer på Skiforeningens storstue på Krokskogen, Løvlia.

Kristoffer Skovli Karlsen oppsummerer skisesongen slik: Kortere enn i fjor. Men enda bedre besøk.  

Karlsen kan rett og slett notere seg en kraftig økning i antall besøkende. Litt skyldes det fine helgeværet. Mye skyldes at stadig  flere får øynene opp for den snart 90 år gamle markaperlen, mener han.  

– Det er klart det er gøy når TV2 og NRK kommer for å filme og lage reportasjer fra Løvlia. NRK har spilte inn julekalender i vinter. Det kommer til å bli mye oppmerksomhet når den skal vises.

Jungeltelegraf i skogen

Det aller viktigste er likevel jungeltelegrafen, tror Kristoffer. Fornøyde gjester forteller, og anbefaler videre. 

– Folk liker å bli tatt godt imot. Få skikkelig service. På Løvlia kommer de hjem til meg. Jeg står her når de kommer på, er oppe om kveldene og servere frokost neste dag. Jeg er litt overalt, og elsker å drive dette stedet.  
 
Nå er han og kona Käthe klare for vår- og sommersesong, med store arrangementer som dåp, konfirmasjon, vennelag, og jubileumsfeiringer på gang.   

I bestyrerens hode vaker mange planer. Men han blir hemmelighetsfull, og vil ikke røpe riktig ennå.  

– Men gjestene på Løvlia har mye fint i vente. Såpass kan jeg si.   
  

Snart sånn: Blomsterenga på Løvlia er en opplevelse nærmere sommeren.