Vil du spise middag eller overnatte på hverdager, er det bare å ta kontakt. Løvlia holder åpent, uansett antall gjester. Ta kontakt på telefon 977 19 584 eller på e-post: lovlia@skiforeningen.no
Rundt åtte måneder etter han overtok driften av Løvlia på Krokskogen, kan Kristoffer Skovli Karlsen slå fast:
– Dette er en livsstil, du skal være glad i å jobbe. Og det passer bra, for det er jeg jo.
Karlsen får energi av at Løvlias gjester har et særs sympatisk trekk. Det gjelder samtlige som kommer innom, mener han.
– De er helt ekstremt flinke til å gi hyggelige tilbakemeldinger!
– Det er kanskje litt din egen fortjeneste?
– Jeg elsker i hvert fall hotell! Det er fantastisk å få lov til å skape gode rammer og fine opplevelser for gjestene. Og når de setter sånn pris på det ... Det er veldig morsomt. Det er et deilig liv. Men virkelig, altså: Gjestene her er helt spesielt gode på komplimenter. De liker visst personlig service. Og det får de her. Jeg gjør jo nesten alt selv, haha!
Skovli Karlsen kom fra stillingen som hotelldirektør på Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker. På Løvlia har han ingen fast ansatte, kun litt ekstrahjelp. I helgene får han god hjelp av kona Käthe, som i ukedagene jobber som lærer i Hønefoss. Barna Frederikke (13) og Filippa (9) blir også satt til småoppgaver. Denne torsdagskvelden venter han en stor gjeng på middag og overnatting. Han har redd samtlige 63 senger. Vasket hele den snart 90 år gamle markastua.
Karlsen er utdannet ølkelner og ser et overraskende likhetstrekk mellom den virksomheten og livet på Løvlia.
– Ølbrygging består av 90 prosent vasking og 10 prosent brygging. Sånn er det litt her også. Renholdet tar mye tid. I dag skjemmer jeg forresten meg selv bort. Jeg får hjelp, selv om det bare er 24 gjester. Egentlig klarer jeg 25 helt fint selv.
Løvlia er et populært sted for firmasamlinger. Noen gjester sykler, går eller jogger innover Krokskogen. Andre kjører helt frem. Kristoffer står på trappa og hilser på alle når de kommer. Han liker å prate med folk, enten de bare er innom for en kjapp rast, eller skal ha treretters og overnatting. Om det er én gjest eller 30, spiller ingen rolle.
Karlsen er opptatt av lokal verdiskapning og har knyttet til seg en rekke lokale produsenter og tjenesteleverandører. Alt fra bærpresseri, spekeri og bakeri til vaskeri. Lokale sesongvarer finner veien til kjøkkenet. Løvlia har fått mye skryt for menyen og gjesteboka fylles opp av hyggelige meldinger og matanmeldelser.
– Jeg elsker å lage mat. Men nå har vi hatt den samme menyen en stund, og gjestene begynner å komme tilbake. Det er på tide med menyskifte, jeg jobber med saken.
Rundt Løvlia ligger en rekke hytter, og Kristoffer setter pris på at de også er ivrige brukere av Løvlia. En middag, en, kaffe, en prat. I oktober er det planlagt hyttetreff.
– Det er veldig hyggelig. Det er mange som har et nært forhold til Løvlia. Veldig koselig markastue, sier folk. Og det er jeg jo naturligvis totalt enig i.
For meg er Marka en slags psykolog. I skogen får man samlet tankene. Det skapes noe positivt inni deg. Jeg tror det kommer av lyset, fargene og luktene.
Jeg liker å se horisonten, og setter meg gjerne på den fine verandaen i andre etasje. Der ser du langt, noen ganger lyset helt fra Oslo og Drammen.
Å, det er så mye! Jeg har fått meg noen fine løpeturer. Ingerborgbrenna og Mattisplassen er flott. Jeg kan også anbefale Kampevaddammen, her er det en fin bru som er en fin å passere.
En annen er treet som ser ut som et lam, det finner du i stikryss på vei ned mot Møkkalitjerna fra Løvlia, der stien deler seg mot Nibbitjern. Det er litt gøy med sånne kuriositeter. Nibbitjern skal være fint å bade i, men det har jeg ikke fått testet ennå.
Det er alltid fint, er det ikke det da? Jeg liker godt når det er litt kaldt, da er det deilig å komme inn og ta en badstu. September er en av de beste månedene, med begynnende høstfarger og klare dager. Det er fint når peisen tennes og vi kan ta frem stearinlysene.
Jeg har sett mye orrfugl, våk eller hauk. Og masse sau! Det er kjempekoselig. Kuer er også velkomne til Løvlia.
Jeg vokste opp ved sjøen i Son, og vi pleide å kjøre til Svartbekken i Nordmarka for å gå på ski om vinteren. Da jeg jobbet som hotelldirektør på Thorbjørnrud brukte jeg Tverrsjøstallen og Mylla mye som utgangspunkt. Det er også fantastisk fine områdeer.
Hvor bra vi er! Maten, atmosfæren, tilgjengeligheten. Hele pakka. Det er et fantastisk sted.