Løvlia - Heims hytte(over Kusteintjern)

Rutenr:

Lengde:

Område:

Type:

Skiløype
Denne ruta benytter den gamle løypa som går over Kusteintjern, i stedet for å følge Heggelivannene sydover. Denne løypa krever gode snøforhold, men kan da by på flotte naturopplevelser. Løypa er scooterkjørt hvis snøforholdene tillater det.

For å komme inn på løypa, tar man rett fram i løypekrysset 500 m syd for Løvlia, og kjører ned bakkene og ut på Stormyra. Her hadde Seppalaløpet hundeleir når det løpet gikk over Krokskogen. På Stormyra tar man til venstre i kanten av myra, se skilting.

Løypa stikker straks inn i tettere skog og bukter seg i variert og slakt stigende landskap sydover.
Her er vi forøvrig i "Merratjern/Søndagsbrenna" naturreservat. Det kan anbefales å ta en avstikker bort på selve Kustein hvis man har tid og snøen bærer. Terrenget er lett og ganske åpent, og det er greiest å ta av ØNØ på myrene rett etter Kusteintjern. På Kustein er det en flott utsikt over begge Heggelivannene.

Skiløypa videre byr nå på en av Markas mest utfordrende nedoverbakker. Selv ved gode snøforhold bør man ta det litt rolig ned her grunnet kuler og staup og smale spor. Men slik e utfordringer det dessverre altfor få av i løypenettet i dag, så ta det som det det er - en utfording!

Vel nede er man raskt framme ved løypekrysset nord for Bærumskollen. Her går man rett fram (østover) og har noen fine nedoverbakker ut på Søndre Heggelivann. Det er også mulig å gå til høyre (sydover) i løypekrysset og rundt Bærumskollen. Når man kommer fram til løypekrysset med løypa til Dammyrdalen, må man dreie skarpt til venstre igjen (nordover), og kommer da ut på skogsbilveien syd for Søndre Heggelivann.

Foto: Steinar Kjærnsrød, 21.02.2001

Ruter i nærheten

Ruter Lengde Område Type
Løvlia - Damtjern(over Ringsmyrene) 4,5 km Krokskogen - Hole Skiløype