Vestmarka mot sør

Stovivollen

Foto: Jan Kåre Melsæther , 22.08.2005

Turinformasjon

Lengde:

16,1 km

Område:

Vestmarka

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Du starter nesten helt nord i Vestmarka - et stykke nedenfor Sollihøgda - og ender langt i sør, ved Semsvannet. Du får oppleve ytterpunkter fra trillesti i nord til asfaltvei i sør.

På denne turen får du også "testet" de høydeforskjellene som faktisk finnes på sykkelveiene her i den forholdsvis småkuperte Vestmarka. Du er nemlig oppe i 420 meter over havet ved Grønland, og "kommer i mål" i 145 meters høyde ved Semsvannet.

Turen starter fra Skoglund, som ligger ved E16, vel tre kilometer nedenfor Sollihøgda. Her starter skogsbilveien som fører innover i Vestmarka fra nord. I løpet av de tre første kilometerne er det en stigning på ca. 150 høydemeter. Etter Svartvann, der for øvrig DNT-hytta Svartvannshytta ligger på østsiden av vannet, får du noen hundre meter på trillesti (av god kvalitet) før du kommer til høyeste punkt, Grønland.

Om du skulle velge å droppe Grønland, tar du til venstre i krysset nedenfor, og fortsetter videre på Grønlandsveien. I så fall kan du trekke to kilometer ifra på totallengden som er oppgitt for denne turen.

Du kommer inn på asfaltert vei i krysset vest for Franskleiv, og via Furuholmen og Gupu sykler du ned de siste bakkene til Semsvannet, og er dermed framme i ved målet i Asker.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Skoglund - Svartvann Skoglund Svartvann 4 km
Svartvann - Grønland Svartvann Grønland 2,3 km
Furuholmen - Grønland Grønland Furuholmen 4,9 km
Semsvannet - Furuholmen Furuholmen Semsvannet 4,9 km

Skoglund - Svartvann

Fra

Skoglund

Til

Svartvann

Lengde

4 km

Gå til rute

Svartvann - Grønland

Fra

Svartvann

Til

Grønland

Lengde

2,3 km

Gå til rute

Furuholmen - Grønland

Fra

Grønland

Til

Furuholmen

Lengde

4,9 km

Gå til rute

Semsvannet - Furuholmen

Fra

Furuholmen

Til

Semsvannet

Lengde

4,9 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere