Lett runde fra Asker

Søndag på Hvalstad

Foto: Erik Unneberg, 17.06.2012

Turinformasjon

Lengde:

12,1 km

Område:

Vestmarka

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Asker kommune har svært variert natur. Noen av skogområdene i Vestmarka og Kjekstadmarka ligger i innenfor kommunegrensen, men det det er andre omgivelser mesteparten av denne turen går gjennom. Både jordbruksområder, kystlandskap, villabebyggelse og et bymessig område står på menyen.

I tettstedet Asker sentrum er det både bussterminal og togstasjon, og det er herfra du starter turen. Først sykler du på lokket over toglinjen, og så snart du har kommet deg inn på Bleikerveien, har villabebyggelsen overtatt fra det urbane.

Etter ca. 1,7 kilometer tar du til venstre - inn på Langenga. Det blir utforkjøring her, og du har skog på begge sider av veien på deler av denne strekningen frem til Vettre. Sving så til venstre ut på Slemmestadveien, og snart har du sjøutsikt der du sykler langs Leangbukta. Ta gjerne en liten avstikker noen hundre meter østover til Hvalstrand hvis det er fint vær og varmt i vannet. Her finner du en av Askers mest populære badeplasser - et opplagt sted for mange å ta en rast.

Det er lett sykling videre nordøstover til Holmen, og ved kjøpesenteret benytter du undergangen og legger kursen vestover. Du får idrettsanleggene på Holmen på venstre hånd før du sykler under E18. På gang- og sykkelvei går det nå svakt oppover mot Hvalstad, der et vennlig kulturlandskap på høyre side av veien venter deg.

Snart krysser du toglinjen på bro, og tar rett etterpå til venstre inn på Otto Valstads vei, gjennom dalen som kalles «Kunstnerdalen». Du passerer her Asker museum, som er vel verdt et besøk. Sjekk åpningstidene på forhånd hvis du planlegger å ta en tur innom. Her er det bygninger og gjenstander fra eldre tider, og på området er det flere dyr som beiter.

Når du igjen er opp langs hovedveien (Kirkeveien), fortsetter du videre forbi Jansløkka skole og Asker kirke. Legg merke til de karakteristiske askekallene (trærne) langs veien. De er et kjennetegn for Asker, og er også inne i kommunevåpenet. Nå gjenstår det bare en behagelig nedoverbakke før du igjen er i Asker sentrum, der du startet turen.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Asker - Vettre Asker Vettre 3 km
Holmen - Vettre Vettre Holmen 3,7 km
Holmen - Hvalstad Holmen Hvalstad 1,5 km
Hvalstad - Jansløkka skole Hvalstad Jansløkka skole 1,8 km
Asker - Jansløkka skole Jansløkka skole Asker 2,1 km

Asker - Vettre

Fra

Asker

Til

Vettre

Lengde

3 km

Gå til rute

Holmen - Vettre

Fra

Vettre

Til

Holmen

Lengde

3,7 km

Gå til rute

Holmen - Hvalstad

Fra

Holmen

Til

Hvalstad

Lengde

1,5 km

Gå til rute

Hvalstad - Jansløkka skole

Fra

Hvalstad

Til

Jansløkka skole

Lengde

1,8 km

Gå til rute

Asker - Jansløkka skole

Fra

Jansløkka skole

Til

Asker

Lengde

2,1 km

Gå til rute