Lett runde fra Asker til Semsvannet

Utsikt mot Semsvannet

Foto: Erik Unneberg, 05.09.2007

Turinformasjon

Lengde:

6,6 km

Område:

Vestmarka

Beskrivelse

Semsvannet er en perle ved inngangen til Vestmarka, og er et svært populært turmål for mange askerbøringer. Kommunens tusenårssted var nettopp her ved foten av Skaugumsåsen. Denne korte, hyggelige turen går på godt underlag, og tar deg fra Asker sentrum til sydenden av vannet - og tilbake en annen vei.

Fra togstasjonen i Asker går turen nordover langs Kirkeveien, men på gang- og sykkelvei. Det tar ikke lang tid før omgivelsene blir mer landlige, og langs veien står de karakteristiske askekallene, trærne som Asker har tatt inn i sitt kommunevåpen.

Ved Jansløkka skole tar du til venstre, og får da Skaugum gård på høyre hånd. Gjennom et vakkert kulturlandskap sykler du så den korte strekningen frem til Sem gjestegård, og får derfra fin utsikt over Semsvannet. Ta gjerne en tur ned til vannkanten, for det er å både raste og bade der, spesielt på østsiden. Kanskje har du også tatt med deg fiskestang? Det er vel verdt å prøve lykken!

Returen mot tettbebyggelsen går sydvestover på Semsveien, forbi Sem bruk og Sagdammen. Det går jevnt nedover, etter hvert langs Askerelva, frem til du igjen er fremme der du startet turen.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Asker - Jansløkka skole Asker Jansløkka skole 2,1 km
Jansløkka skole - Semsvannet Jansløkka skole Semsvannet 1,4 km
Asker - Semsvannet Semsvannet Asker 3,1 km

Asker - Jansløkka skole

Fra

Asker

Til

Jansløkka skole

Lengde

2,1 km

Gå til rute

Jansløkka skole - Semsvannet

Fra

Jansløkka skole

Til

Semsvannet

Lengde

1,4 km

Gå til rute

Asker - Semsvannet

Fra

Semsvannet

Til

Asker

Lengde

3,1 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere