Tomter - Breimosan - Vientjern

Rutenr:

566

Lengde:

6,5 km

Område:

Sørmarka

Type:

Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Utgangspunktet for denne sykkelruta er Tomter stasjon. Herfra skal du sykle nordover og vestover i ytterkanten av Gaupesteinmarka. Fra krysset ved jernbanesporet tar du opp Kråkstadveien. Snart får du Tomter idrettspark på venstre side. Etter hvert legger du tettbebyggelsen bak deg, og sykler videre gjennom kulturlandskapet.

Knappe 2 kilometer fra start fortsetter rute 907 i retning Skotbu. Men her forlater du Kråkstadveien og svinger opp til høyre. De neste par kilometerne er det jevn stigning, men ikke mer enn rundt 100 høydemeter. Du passerer Unås og kommer opp til Tyrihjellen, et kjent utgangspunkt for skiløyper til Gaupesteinhytta vinterstid.

Her holder du til venstre, og følger skogsbilveien videre innover. Rundt en kilometer senere er det slutt på veien. Igjen holder du til venstre - og i ca. 1,5 kilometer fortsetter ferden i en løypetrasé. Her blir du utfordret av røtter noen steder, og det kan være bløtt etter regnvær. Men stort sett er dette en helt grei sykkeltrasé. Litt stigning venter før Breimosan, og så går det nedover.

Etter en lang, fin bakke er du nede ved Vientjern, et flott friluftsområde og populært turmål. Her er det fint å bade og raste. Om du ikke returnerer samme vei, kan du fortsette i rute 565 til Granerud.
Tomter

Foto: Eivind Molde, 25.09.2011

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Tomter 98 Innfallsport (parkering) Sørmarka
Vientjern 176 Vann, tjern Sørmarka

Tomter

Moh

98 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Sørmarka

Gå til sted

Vientjern

Moh

176 m

Type

Vann, tjern

Område

Sørmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere