Grønliåsen

Type:

Topp, ås

Område:

Sørmarka

Moh:

228
Grønliåsen er en skogkledd åskam sør i Oslo kommune, i området mellom Prinsdal i vest og Bjørndal i øst. Oldtidsveien går langs toppen av åskammen. I 2019 ble det satt opp et utsiktstårn på Grønliåsen. Herfra ser vi både Jonsknuten og Norefjell med det blotte øyet.

Grønliåsen er et populært turområde, og brukes mye av folk fra både Tårnåsen/Hellerasten - Sofiemyr - Kolbotn på Oppegård-siden, og fra Hauketo - Prinsdal - Bjørndal på Oslo-siden. Både barnehager og skoleklasser bruker åsen flittig, og ikke minst barnefamilier, som gjerne raster på de fine bål- og rasteplassene på Solkollen, på "Utiskten" ved Oldtidsveien og ved "Tårnet".

Grønliåsen er svært lett tilgjengelig, og har et uberørt preg. Skogbildet er preget av åpen, vakker furuskog. Her er det så godt som ingen tekniske inngrep, utenom lysløypa. Grønliåsen har de senere årene fått et gjennomgående skiløypenett, da lysløypa fra Prinsdal til Bjørndal har fått tilknytning til de utbedrede løypetraséene i Oppegård og Ski. Grønliåsen er også blitt spesielt populær blant terrengsyklister.

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Oldtidsveien 168 Vei Sørmarka
Bjørndal 120 Innfallsport (parkering) Sørmarka

Oldtidsveien

Moh

168 m

Type

Vei

Område

Sørmarka

Gå til sted

Bjørndal

Moh

120 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Sørmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere