Trimtur fra Jessheim

Mot Eltonåsen

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 23.08.2014

Turinformasjon

Lengde:

33,6 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Dette er en fin treningsrunde, som er temmelig flat den første delen. Du får derfor sjansen til å komme godt inn i sykkelrytmen før både utforkjøringer og motbakker venter deg de siste to milene.

Utgangspunktet er Jessheim stasjon, hvorfra du først sykler mot Gardermoen. Du fortsetter syklingen til Hotellvegen, og snur ved hotellet. Derfra setter du kursen ut mot E16 igjen, der du svinger til høyre. Heldigvis har du gang- og sykkelvei å sykle på.

Idet du møter fylkesvei 120, blir det utforkjøring i ca. én kilometer, ned til elva Sogna. Omgivelsene består mest av gårder, men det er også innslag av skog. Du sykler over Leira, og kommer snart til Eltonåsen. Her skal du til venstre, inn på fylkesvei 176. Det er for det meste utfor ned til Leira, som du sykler over for andre gang, men lenger mot sør. Du befinner deg nå på turens laveste punkt, ca. 125 moh., og da går det selvsagt oppover herfra.

Ved Sand skal du holde til høyre, slik at du kommer inn på Gardermovegen. Herfra følger du samme trasé inn til Jessheim som du benyttet på den første delen av turen.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Jessheim - Gardermoen Jessheim Gardermoen 9,2 km
Gardermoen - Holtersaga Gardermoen Holtersaga 13,3 km
Jessheim - Holtersaga Holtersaga Jessheim 11,1 km

Jessheim - Gardermoen

Fra

Jessheim

Til

Gardermoen

Lengde

9,2 km

Gå til rute

Gardermoen - Holtersaga

Fra

Gardermoen

Til

Holtersaga

Lengde

13,3 km

Gå til rute

Jessheim - Holtersaga

Fra

Holtersaga

Til

Jessheim

Lengde

11,1 km

Gå til rute