Rundt Råsjøen

Råsjøen

Foto: Amund Rasten, 29.05.2006

Turinformasjon

Lengde:

24,9 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Beskrivelse

Litt trillesti - og noen tøffe bakker. Men dette er bare en liten del av turen. Og når du først får Råsjøen i sikte, da kommer belønningen i form av langt lettere vei.

Strekningen fra Sjonken til Hakkim er første etappe. Her det først flat og fin vei, så venter noe stigning - men hovedstigningen kommer først når du er på trillestien opp Gruvelia. På de siste 1,3 kilometerne før Engelstadvangen stiger veien fra 355 til 465 meter over havet. Men da har du også unnagjort det grøvste før Hakkim.

Nå har du framfor deg en etappe som går langs flere små og store vann. Damsortungen og Vrangen er de største. Her er det stigning hele veien fram til du er oppe i ca 500 meters høyde. Det er nå den nevnte belønningen kommer, for herfra er det stort sett flatmark og nedoverbakke helt til "mål".

Du skal nå runde Råsjøen - et idyllisk og fint vann midt i hjertet av Romeriksåsene. Du passerer Råsjøstua og triller nedover mot Bjertnessjøen. Men du skal til venstre før vannet, og legger veien forbi Steinbekkhytta før du er tilbake igjen på parkeringsplassen ved Sjonken.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Sjonken - Hakkim Sjonken Hakkim 6,7 km
Hakkim - Tvekjellerne - Råsjøen øst Hakkim Råsjøstua 10,6 km
Sjonken - Steinbekkhytta - Råsjøen øst Råsjøstua Sjonken 7,6 km

Sjonken - Hakkim

Fra

Sjonken

Til

Hakkim

Lengde

6,7 km

Gå til rute

Hakkim - Tvekjellerne - Råsjøen øst

Fra

Hakkim

Til

Råsjøstua

Lengde

10,6 km

Gå til rute

Sjonken - Steinbekkhytta - Råsjøen øst

Fra

Råsjøstua

Til

Sjonken

Lengde

7,6 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere