Over Romerikssletta og gjennom Lillomarka

Sikker

Foto: Erik Unneberg, 22.05.2012

Turinformasjon

Lengde:

41,5 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Du starter ved Sørumsand stasjon, og krysser Glomma på broen ved Bingsfossen. Herfra er det relativt flatt vestover, idet du sykler gjennom kulturlandskapet som preger Romerikssletta. Mesteparten av denne strekningen går på gang- og sykkelvei, og etter at du har passert Lørenfallet, kommer du til Frogner. Nær halvannen mil er da tilbakelagt på sykkelsetet.

Ved Frogner får du en oppoverbakke, men det går lettere når du er oppe på Vardeåsen, som er et boligområde på grensen mellom kommunene Skedsmo og Gjerdrum. Når du kommer til Skedsmokorset, skal du rett frem, slik at du kommer deg vestover på Ringdalsveien. Det er skog på høyresiden av veien, men ellers er det åker og eng i synsfeltet.

Det går mest nedover nå, inntil du kommer til Nitelva, der turens laveste punkt er (drøyt 100 moh.). Elva krysser du på bro, og nå kan du gjøre deg klar for stigningene opp til Lillomarka. Via Slattum og Skytta tråkker du deg opp til Romstjern, som i likhet med Steinbruvann du kommer til like etterpå, er et fint badevann. En pause ved et av disse vannene anbefales!

Fra Steinbruvann sykler du videre mor Breisjøen, som du passerer på nordsiden av. Det er god skogsbilvei her, med skog på begge sider av veien. Når du kommer til Solemskogen, en innfallsport til Lillomarka, er det utfor de tre siste kilometerne til Langsetløkka. Derfra er det kort vei til Kjelsås stasjon, hvis du ønsker å ta toget derfra.

God tur!

Samarbeidspartnere