Langs Nitelva

Idyllisk langs Nitelva

Foto: Erik Unneberg, 21.07.2011

Turinformasjon

Lengde:

10 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Beskrivelse

Dette er en fin tur de fleste enkelt kan gjennomføre, for den er fri for stigninger. I og med at turen går i lavlandet, er den et godt alternativ til å være vårens første sykkeltur - eller høstens siste før snøen kommer.

Både start og slutt er ved Lillestrøm stasjon. Først sykler du frem til Nitelva, og tar til høyre der. Når du nå fortsetter langs elva, er det et pent landskap du ferdes i. Det er åpne parkområder og flere fine rasteplasser underveis. Et bad i elva anbefales dog ikke, til det er ikke vannet rent nok, og bør forbeholdes småbåter og fiskere. Da er det bedre å ta inn på Nebbursvollen friluftsbad, som du sykler forbi.

Etter hvert tar du deg over Nitelva på en bro, og kommer straks etter til et fint rastested - Nøkleberget. Det er et svaberg nede ved vannet. Den videre ferden går via et boligområde og ut på veien som fører deg til Olavsgård (ved Hvam) på gang- og sykkelvei.

Ved Olavsgård tar du til høyre, og sykler så langs Rv22, over Nitelva og videre til høyre langs elva. Det er gang/-sykkelvei hele traseen. Du passerer Kjeller, hvor blant annet flyplassen ligger. Her kan du se småflyene ta av og komme inn for landing. Følg så skilting til Lillestrøm. Snart er du i Storgata og kan sykle Adolph Tidemanns gate frem til stasjonen der du startet.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Lillestrøm - Skjetten Lillestrøm Skjetten 4,2 km
Skjetten - Hvam Skjetten Hvam 1,5 km
Lillestrøm - Kjeller - Hvam Hvam Lillestrøm 4,3 km

Lillestrøm - Skjetten

Fra

Lillestrøm

Til

Skjetten

Lengde

4,2 km

Gå til rute

Skjetten - Hvam

Fra

Skjetten

Til

Hvam

Lengde

1,5 km

Gå til rute

Lillestrøm - Kjeller - Hvam

Fra

Hvam

Til

Lillestrøm

Lengde

4,3 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere