Kveldstur til Børtervann

Et speilblankt Børtervann

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 05.06.2008

Turinformasjon

Lengde:

7,2 km

Område:

Østmarka

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Langt inne i Østmarka ligger det ei lita grend nede ved vannet. Vi skal sykle gjennom Rausjøgrenda - og helt fram til Børtervann, der det er fint å bade. Dette er en lett tur, og ikke er den så lang heller. Det en skikkelig fin kveldstur!

Fra Fjell går turen rett inn i Østmarka. I to kilometer sykler vi på offentlig vei, men det er liten trafikk innover til Bysetermosan. Vi tar til høyre, og passerer bommen. For vi skal videre innover, til to av Østmarkas mange flotte vann.

Nå blir det litt stigning, men ikke mer enn ca 40 høydemeter, regnet fra Bysetermosan. Vi passerer åsen, og kommer ned lia til Rausjø. Dette er et stort vann som har mange viker og nes, så vi får "nærkontakt" med vannet flere ganger mens vi sykler gjennom den idylliske, lille Rausjøgrenda.

Vi kan se DNTs hytte Øvresaga på høyre side, og om ikke lenge er vi nede ved Børtervann. Denne delen av vannet heter Tangetjernet - det store, lange Børtervann ligger rett bak det smale sundet. Vi er ved veis ende, så hva med en dukkert?

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Fjell - Bysetermosan Fjell Bysetermosan 2 km
Bysetermosan - Børtervann Bysetermosan Børtervann 5,2 km

Fjell - Bysetermosan

Fra

Fjell

Til

Bysetermosan

Lengde

2 km

Gå til rute

Bysetermosan - Børtervann

Fra

Bysetermosan

Til

Børtervann

Lengde

5,2 km

Gå til rute