Kveldstur til Børtervann

Et speilblankt Børtervann
Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 05.06.2008

Turinformasjon

Lengde:

7,2 km

Område:

Østmarka

Beskrivelse

Langt inne i Østmarka ligger det ei lita grend nede ved vannet. Vi skal sykle gjennom Rausjøgrenda - og helt fram til Børtervann, der det er fint å bade. Dette er en lett tur, og ikke er den så lang heller. Det en skikkelig fin kveldstur!

Fra Fjell går turen rett inn i Østmarka. I to kilometer sykler vi på offentlig vei, men det er liten trafikk innover til Bysetermosan. Vi tar til høyre, og passerer bommen. For vi skal videre innover, til to av Østmarkas mange flotte vann.

Nå blir det litt stigning, men ikke mer enn ca 40 høydemeter, regnet fra Bysetermosan. Vi passerer åsen, og kommer ned lia til Rausjø. Dette er et stort vann som har mange viker og nes, så vi får "nærkontakt" med vannet flere ganger mens vi sykler gjennom den idylliske, lille Rausjøgrenda.

Vi kan se DNTs hytte Øvresaga på høyre side, og om ikke lenge er vi nede ved Børtervann. Denne delen av vannet heter Tangetjernet - det store, lange Børtervann ligger rett bak det smale sundet. Vi er ved veis ende, så hva med en dukkert?

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde Type
Fjell - Bysetermosan Fjell Bysetermosan 2 km Skogsbilvei/turvei
Bysetermosan - Børtervann Bysetermosan Børtervann 5,2 km Skogsbilvei/turvei

Fjell - Bysetermosan

Fra Fjell Til Bysetermosan Lengde 2 km Område Østmarka Type Skogsbilvei/turvei Gå til turen

Bysetermosan - Børtervann

Fra Bysetermosan Til Børtervann Lengde 5,2 km Område Østmarka Type Skogsbilvei/turvei Gå til turen

Samarbeidspartnere