Finlandsrunden

Østmarkas fineste pjolteris

Foto: Lise Henriksen, 14.02.2010

Turinformasjon

Lengde:

7,2 km

Område:

Østmarka

Beskrivelse

Finlandsrunden er en populær rundtur fra Streifinn på Flateby. Den går i lett terreng i området sør for Streifinn. En gapahuk står klar som et hyggelig rastested på turen.

Turen starter fra parkeringsplassen ved Streifinn. Vi går rett fram til Østre Morttjern, ut på tjernet, og tar straks av til venstre mot Breimåsan. Vi går rett sørover - til første løypekryss ved Skillebekk.

Her skal vi holde til høyre mot Isbergdalen, og er dermed i gang med annen etappe. Fram til Skillebekk har vi gått i flatt terreng, men nå blir det først småkupert, og deretter stigning oppover mot Revetorget og Finland. I krysset på Finlandstoppen holder vi til høyre, og nå kan vi nyte fine nedoverbakker fram til neste kryss.

Nå nærmer vi oss gapahuken, og tar til venstre. Etter ca 600 meter er vi nede ved Bikkjetjern. Etter en rast ved gapahuken, snur vi, og går samme løype tilbake til toppen på veien.

Men nå går vi rett fram og følger løypa i slak utfor nedover Vestre Skallbergdalsveien til sørenden av Gjeddevann. I veidelet her følger vi løypa til høyre fram til ca 30 meter før bommen ved Østre Morttjern. Her tar vi av til venstre, passerer over Østre Morttjern, og avslutter siste etappe på parkeringsplassen der vi startet.

God tur!

Se løyper turen består av

Navn Fra Til Sist preparert Lengde
Streifinn - Skillebekk Streifinn Skillebekk 27.03.2024 2 km
Skillebekk - Finland Skillebekk Finland 23.03.2024 1,6 km
Streifinn - Vestre Skallbergdalen - Finland Finland Streifinn 27.03.2024 3,6 km

Streifinn - Skillebekk

Fra

Streifinn

Til

Skillebekk

Lengde

2 km

Sist preparert

27.03.2024

Gå til løype

Skillebekk - Finland

Fra

Skillebekk

Til

Finland

Lengde

1,6 km

Sist preparert

23.03.2024

Gå til løype

Streifinn - Vestre Skallbergdalen - Finland

Fra

Finland

Til

Streifinn

Lengde

3,6 km

Sist preparert

27.03.2024

Gå til løype

Samarbeidspartnere