Krokhol - Vangen

Område:

Type:

Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Stigning til å begynne med og på slutten - en bit på trillesti. Det er stikkord for denne sykkelruta. Du starter ved parkeringsplassen på Krokhol, sykler først opp den lille bakken på høyre side og krysser så golfbanen i retning skogen. Når veien deler seg, tar du til venstre og passerer bommen.

Fra 140 meters høyde skal du opp i 245 meter i løpet av de første tre kilometerne. På vei oppover passerer du Franskeplassen, der rute 909 tar av til venstre mot Sandbakken. Etter (foreløpig) høyeste punkt, fortsetter du i småkupert terreng mot Skjelbreia. Siste strekning dit - 1,7 kilometer - er trillesti. Vær OBS der trillestien begynner - her skal du nesten 180 grader mot høyre.

Når trillestien er slutt, tar du til høyre. Herfra er det skogsbilvei de siste tre kilometerne opp til Vangen, som ligger vel 260 meter over havet. Her er det mat og drikke å få kjøpt. Det er en god del stigning på slutten. Før siste etappe passerer du et kryss der rute 219 tar av til høyre mot Bysetermosan. Fra Vangen går rute 327 nordover til Losby (sti og skogsbilvei).
Hesteskyss

Foto: Steinar Kjærnsrød, 18.09.2005