Til seters

Vårdag ved Frognerseteren restaurant

Foto: Erik Unneberg, 12.04.2007

Turinformasjon

Lengde:

9,8 km

Område:

Nordmarka syd

Beskrivelse

I dag skal du til seters! Kanskje ikke for å gjøre deg feit - for her er det snakk om en bra porsjon muskelbruk, om enn ikke "skremmende" mye på noen som helst måte. Men oppover går det. Og du havner altså på Frognerseteren.

Turen starter i lett terreng øst for Sognsvann, du sykler med andre ord innover på høyre side av vannet. Du passerer Svartkulp, og etter hvert melder behovet seg for å gire ned. Motbakkene er riktignok slake og fine, stigningen er betydelig svakere her enn på den andre siden av Sognsvann.

Langs Store Åklungen er veien stort sett flat, og om ikke lenge er du framme på Ullevålseter. Her er det gode muligheter både for både pust i bakken og matforsyning.

Så starter del to av turen - skarpt mot venstre, i retning sørvest. Et godt stykke er det småkupert og lett terreng, så starter noen forholdsvis bratte motbakker, før Frønsvollstråkka byr på litt nedoverbakke igjen.

Veien går så til høyre, oppover mot Heggehullet, der du tar til venstre og forserer siste motbakke. Sluttetappen går stort sett på flatmark fram til Sporten og Skistua, og så ligger den der - setra!

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter Sognsvann Ullevålseter 5,3 km
Frognerseteren - Ullevålseter Ullevålseter Frognerseteren 4,5 km

Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter

Fra

Sognsvann

Til

Ullevålseter

Lengde

5,3 km

Gå til rute

Frognerseteren - Ullevålseter

Fra

Ullevålseter

Til

Frognerseteren

Lengde

4,5 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere