Maridalsvannet rundt

Sykkelsetet gir god oversikt

Foto: Erik Unneberg, 18.06.2013

Turinformasjon

Lengde:

13,1 km

Område:

Nordmarka syd

Beskrivelse

Maridalen er et flott turområde, og Maridalsvannet ligger der som et stort "øye" nederst i dalen. Vi skal sykle rundt vannet, og starter på vestsiden, i Brekke-krysset.

Mange velger å sykle innover på den asfalterte og trafikkerte Maridalsveien, men vår tur går på grusveien som ligger vest for hovedveien. Dette er en fin turvei som går i grenselandet mellom skogen og kulturlandskapet. Denne følger vi forbi Låkeberget og fram til Hammeren.

Nå legges kursen østover, på asfaltert vei. På deler av strekningen fram til Sander gård kommer vi tett innpå Maridalsvannet. Ta gjerne en avstikker opp til kirkeruinene - her er det også fint å slå seg ned og nyte utsikten over vannet.

Vi følger Maridalsveien og den historiske Greveveien, krysser Dausjøelva og forlater asfaltert vei når vi er framme ved Sander. Nå er vi kommet fram til den nordøstre enden av vannet, og det er tid for å vende nesen sørover.

Vi sykler opp gårdsveien, forbi bygningene - og snart kommer vi inn i skogen. Her venter det oss litt "motgang" i form av noen bakker med en stigning på ca 30 høydemeter i løpet av en halv kilometer. "Motsatsen" til disse får vi nyte godt av i nedoverbakkene ved Kjelsås. Da befinner vi oss i Midtoddveien (asfalt igjen), etter å ha syklet gjennom skogen et godt stykke.

Nederst i bakken tar vi skarpt til høyre, inn i Myrerveien, sykler videre under jernbanelinja og kommer fram til munningen av Maridalsvannet. Her starter Akerselva. Fra demningen kan vi nyte panoramautsikt innover vannet. Nå gjenstår bare siste etappe tilbake til Brekke-krysset.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Brekke - Låkeberget Brekke Låkeberget 2,3 km
Låkeberget - Hammeren Låkeberget Hammeren 1,9 km
Hammeren - Sander Hammeren Sander 3,2 km
Kjelsås - Sander Sander Kjelsås 3,5 km
Brekke - Kjelsås Kjelsås Brekke 2,2 km

Brekke - Låkeberget

Fra

Brekke

Til

Låkeberget

Lengde

2,3 km

Gå til rute

Låkeberget - Hammeren

Fra

Låkeberget

Til

Hammeren

Lengde

1,9 km

Gå til rute

Hammeren - Sander

Fra

Hammeren

Til

Sander

Lengde

3,2 km

Gå til rute

Kjelsås - Sander

Fra

Sander

Til

Kjelsås

Lengde

3,5 km

Gå til rute

Brekke - Kjelsås

Fra

Kjelsås

Til

Brekke

Lengde

2,2 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere