Fra fjell til vann i Nordmarka sør

Badeliv

Foto: Harald Christophersen, 17.08.2002

Turinformasjon

Lengde:

15,3 km

Område:

Nordmarka syd

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Det er åser som ligger bak hovedstaden - runde, "myke" åser, og ikke fjell. Men står du på en topp som rager 529 meter over havet, slik du gjør på Tryvannshøgda, så kvalifiserer i hvert fall antall meter til å kalle stedet for et fjell.


Men fjell eller ås - liene og høydedragene bak landets største by innbyr i hvert fall til å søke seg bort fra byens "larm" for en stund. Og i dag går turen fra "fjellets topp", langs små og store vann i sørlige del av Nordmarka.

Du starter der T-banen har sin endestasjon ved Frognerseteren. Herfra går første etappe videre oppover, til Tryvannstårnet. Og når du står her, og vet at turen ender ved Sognsvann, 183 meter over havet, ja, så vet du også at det blir mest nedoverbakke.

Den første kommer like etter tårnet, den neste av betydning strekker seg fra Nordmarkskapellet og ned mot Aurtjern. Mellom disse stedene er det for det meste ganske flat vei, bortsett fra litt "muskel-utfordring" før kapellet. Så går det litt oppover igjen før Ullevålseter, før fine unnabakker veksler med flat vei mot Sognsvann.

Turen går forbi Tryvannstua og Ullevålseter, hvor det er mat å få. Som alternativ til matserveringen her, har du kanskje din egen medbrakte mat som kan nytes i idylliske omgivelser som Store og Lille Tryvann, Bjordammen, Aurtjern eller Lille Åklungen.

God tur!

Samarbeidspartnere