Bratt opp, bratt ned

Lupiner i bratt bakke

Foto: Erik Unneberg, 13.06.2012

Turinformasjon

Lengde:

19,1 km

Område:

Nordmarka nord

Beskrivelse

Hvis du vil få en god test på både bremser og gir, er dette turen for deg. Du kommer til å sykle rundt Tøyenhøgda (450 moh.), og du får behov for både klatre-egenskaper og utfor-ferdigheter underveis.

Turen starter imidlertid pent og rolig fra Hakadal stasjon. Du krysser Rv 4 og tar til venstre mot Ås gård, der Hakadal golfklubb holder til. Her starter klatringen opp mot og forbi Åskastet. Motbakken er på ca. fem kilometer, så det er lurt å legge inn lette gir på veien opp mot nordsiden av Tøyenhøgda. Pass på å ta til høyre i veidelet ved Åskastet, for veien til venstre leder nordover til Steinsortungen.

Etter hvert starter du syklingen sørover, og de bratte bakkene kommer ikke før du når sørsiden av Oppegårdskollen etter ca. tolv kilometers sykling fra Hakadal. Men nå går det bratt utfor - til dels meget bratt. Vi snakker om et gjennomsnittlig fall på mer enn ti prosent de neste 2,2 kilometerne, så her er det viktig å ha gode bremser! Heldigvis er grusdekket som regel jevnt og fint her.

Vel nede er det ganske flatt frem til Glitre og Hakadal kirke. Du sykler her gjennom et jordbrukslandskap. Ta til høyre på Gamlevegen og følg denne gjennom boligområdet Tøyen, før du kan krysse riksveien og sykle tilbake til Hakadal stasjon, der du startet turen.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Hakadal - Åskastet Hakadal Åskastet 4,3 km
Åskastet - Gjermåa Åskastet Gjermåa 4,3 km
Glitre - Gjermåa Gjermåa Glitre 6 km
Hakadal - Glitre Glitre Hakadal 4,5 km

Hakadal - Åskastet

Fra

Hakadal

Til

Åskastet

Lengde

4,3 km

Gå til rute

Åskastet - Gjermåa

Fra

Åskastet

Til

Gjermåa

Lengde

4,3 km

Gå til rute

Glitre - Gjermåa

Fra

Gjermåa

Til

Glitre

Lengde

6 km

Gå til rute

Hakadal - Glitre

Fra

Glitre

Til

Hakadal

Lengde

4,5 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere