Solskinnstur til Mustadkroken

Flott vinterdag ved Høymyr
Foto: Erik Unneberg, 11.02.2007

Turinformasjon

Lengde:

3,6 km

Område:

Krokskogen - Hole

Beskrivelse

Denne turen tar deg gjennom to veier til DNT-hytta Mustadkroken og passer godt for familier med små barn. Men den egner seg også for de som har gått en tur til Sollihøgda først, og som gjerne vil ha en liten ekstrarunde.

Mustadkroken ligger ikke langt fra Sollihøgda, og er et fint sted å overnatte på i denne delen av Marka. Noen legger inn en overnatting her på en lengre tur gjennom Marka, mens andre lar selve oppholdet på hytta være viktigst og går derfra inn fra Sollihøgda eller Høymyr.

Starten er fra parkeringsplassen på Høymyr, men det er også greit å begynne ved tursenteret på Sollihøgda, der det både er parkeringsplass og bussholdeplass. Fra Høymyr går ferden i scooterløypen som går østover fra Skiforeningens oppslagstavle. Det første stykket gjennom skogen er flatt, men snart kommer en liten utforkjøring.

Snart dukker Holmevann opp, og selv om det ikke er mer enn en kilometer hit, er det på solrike dager fint å slå seg ned ved vannkanten og ta lunsjen der. Det er lov til det selv om man ikke har gått langt! Så fortsetter turen i scooterspor på isen - til vannets sydøstre ende der Mustadkroken ligger litt opp i terrenget.

Fra Mustadkroken går ferden videre på øst- og etter hvert nordsiden av Holmevann. Fra løypen er det et sted utsikt mot gården Niskinn på den andre siden av vannet, som også kalles "Niskinnvann". Så bærer det gjennom småskog og over myrer før løypen møter den maskinpreparerte traseen på Djupdalsveien. Ved å ta til venstre her, når man tilbake til Høymyr.

God tur!

Se løyper turen består av

Navn Fra Til Lengde Sist preparert Preppetype
Sollihøgda [Høymyr] - Holmevann - Mustadkroken Høymyr Mustadkroken 1,4 km 22.02.2014 Scooter
Sollihøgda [Høymyr] - Djupdalsveien - Mustadkroken Høymyr Mustadkroken 2,2 km 28.03.2024 Scooter

Sollihøgda [Høymyr] - Holmevann - Mustadkroken

Fra Høymyr Til Mustadkroken Lengde 1,4 km Sist preparert 22.02.2014 Gå til løype

Sollihøgda [Høymyr] - Djupdalsveien - Mustadkroken

Fra Høymyr Til Mustadkroken Lengde 2,2 km Sist preparert 28.03.2024 Gå til løype

Samarbeidspartnere