Lysløypa i Vollen

Løypenr:

315

Lengde:

2 km

Standard preppetype:

Klassisk

Sist preparert:

11.02.2019

Siste preppetype:

Klassisk og fristil

Løypetype:

Lysløype

Prepareres av:

Skiforeningen

Område:

Kjekstadmarka
Det å gå på ski nesten nede ved Oslofjorden er spesielt. Lysløypa i Vollen er en lysløype med master og ledninger, men for tiden mangler den egenskapen "lys". Den første delen er flat, mens det er noe mer kupert ned mot Bjerkås.

Løypa tar ut fra Balstad Lysfabrikk i bakkene fra Vollen til Heggedal. Den begynner i lett terreng med utsikt tvers over fjorden til Nesodden før en strekning med litt "berg og dalbane". Den avsluttets med en bratt bakke ned mot Dalveien på Bjerkås.

800 meter før Bjerkås tar en umerket forbindelse opp lia. Via noen seige oppoverbakker når en jordene inn mot Yggeset. Vollenveien krysses og en kommer inn på løypa Østenstad - Sydskogen. Her kan en fortsette via Vardåsen og inn i Vestmarka eller Kjekstadmarka.

Forbindelsesløypa er ikke helt korrekt tegnet inn på Løypekart Kjekstadmarka/Røyken Syd. Den er ikke tegnet inn på Turkart Vestmarka 1:50 000. Selve lysløypa er stiplet på Skiforeningens Løypekart på Internett, men den første stykket fra Gisle skole er ikke i bruk lenger.
Lysløypen i Vollen på høylys dag
Foto: Erik Unneberg, 27.02.2006

Løyper i nærheten

Navn Lengde Sist preparert Preppetype
Yggeset - Vollen 1,9 km 11.02.2019 Klassisk og fristil

Yggeset - Vollen

Lengde 1,9 km Sist preparert 11.02.2019 Gå til løype

Steder i nærheten

Navn Moh Type Område
Vollen 68 Generelt stedsnavn Kjekstadmarka

Vollen

Moh

68 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Kjekstadmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere