Gjennom Oredalen til Røskestadvannet

Ned Oredalen

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 01.06.2014

Turinformasjon

Lengde:

14,6 km

Område:

Hurummarka

Beskrivelse

En smak av kysten og av Hurummarka - av fjord, dal, skog, vann og kulturlandskap. Det er hva du får oppleve på denne rundturen. Utgangspunktet er Tofte.

Vi starter i sentrum, og sykler vestover på fylkesveien. Ganske snart er vi ute av tettbebyggelsen, og får flotte strender og svaberg på venstre side - strålende utsikt over Oslofjorden likeså. En knapp kilometer fra start er vi framme ved Sagene. På venstre side ligger de nedlagte Hurum fabrikker, og like etterpå går det en vei ned til båthavna.

Nå tar vi farvel med kysten, og svinger inn i Sagenedalen. Herfra er det stort sett sammenhengende stigning i vel 4 kilometer, opp til turens høyeste punkt - ca. 180 meter over havet. Med kurs mot nord sykler vi oppover gjennom dalen. Her er det skog på begge sider.

Når halvparten av oppoverbakkene er tilbakelagt, svinger vi av fra den asfalterte hovedveien - vi tar inn til høyre, og sykler oppover forbi Oredalen avfallsdeponi.
Vi holder så til venstre, og tar fatt på Oredalen. Her er det grusvei. Skogen står ikke tett helt inntil veien, så et blikk tilbake gir fin utsikt nedover dalen.

Etter at høyste punkt er passert, kommer vi ned til veien fra Sundby. Her tar vi til høyre, og får snart Røskestadvannet på venstre side. På vei langs vannet passerer vi flere steder der det er fint å ta seg en rast. Nær østre ende av vannet er det satt opp bord og benker. Hva med å prøve fiskelykken her inne i Hurummarka?

Fra «freden og roen» ved Røskestavannet skal vi tilbake til start. Og nå går det stort sett nedover. Vi sykler ut av skogen, og litt før Røedsgrinda får vi kulturlandskap rundt oss. Via Røedsjordet kommer vi ut på fylkesveien, og kan følge gang- og sykkelvei tilbake til Tofte sentrum.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Tofte - Oredalen - Røskestadvannet Tofte Røskestadvannet 10,2 km
Tofte - Røedsgrinda - Røskestadvannet Røskestadvannet Tofte 4,4 km

Tofte - Oredalen - Røskestadvannet

Fra

Tofte

Til

Røskestadvannet

Lengde

10,2 km

Gå til rute

Tofte - Røedsgrinda - Røskestadvannet

Fra

Røskestadvannet

Til

Tofte

Lengde

4,4 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere