Feiring - Almelihaugen

Rutenr:

540

Lengde:

4 km

Område:

Hurdal - Feiring

Type:

Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Krysset mellom Feiringvegen og Kjerkelinna i Feiring er utgangspunktet for denne sykkelruta. Hit kommer det sykkelruter fra bl.a. Byrudstua (rute 539) og Stubberuddalen (rute 691).

Du skal rett opp lia, og det blir en god del "klatring" i starten. Etter hvert blir det flott utsikt også. Du legger i vei opp Kjerkelinna, og passer på å følge svingen mot høyre når en avstikker går inn til venstre etter ca. 1,8 kilometer ved gården Melby. Det er bare å tråkke seg videre oppover til krysset der Kjerkelinna ender, i møtet med Limsetvegen og Almelivegen.

Sykler du rett fram her, kan du følge rute 941 til Limsethaugen og videre til Bøhnshytta. Men du skal til venstre i dette krysset, opp Almelivegen. Herfra er det bomvei.

Du legger kulturlandskapet i Feiring bak deg, utsikten mot Mjøsa er i ferd med å forsvinne, og du sykler inn i skogen. Fortsatt er det en kneik som skal forseres før du er oppe, men etter knappe 4 kilometer med sammenhengende stigning - og ca. 330 høydemeter i beina - kan du puste ut. Benker og bord står klar!

Du befinner deg nå på Almelihaugen, litt nedenfor Almelia, som du kan se oppe i bakken på høyre side. En vei går inn til venstre - den avløses etter hvert av en sti som fører deg fram til Holtjennet (rute 738). Du kan også komme til Melbyhøgda ved å sykle i den retningen (rute 936). Rute 748 går videre innover åsen, mot Steinsjøen.
Almelia

Foto: Eivind Molde, 10.09.2011

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Almelihaugen 520 Innfallsport Hurdal - Feiring
Feiring 205 Innfallsport (parkering) Hurdal - Feiring

Almelihaugen

Moh

520 m

Type

Innfallsport

Område

Hurdal - Feiring

Gå til sted

Feiring

Moh

205 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Hurdal - Feiring

Gå til sted

Samarbeidspartnere