En smak av Hadeland

Panoramautsikt
Foto: Rune Resset, 27.12.2012

Turinformasjon

Lengde:

12,4 km

Område:

Hadelandsåsene

Beskrivelse

Denne turen er en fin introduksjon til det fantastiske skiterrenget man finner i Hadelandsåsene, og spesielt i området rundt Lygna. Den er barnevennlig og byr på flere rastemuligheter i friluft såvel som innomhus på den koselige Lushaughytta.

Turen starter på utfartsparkeringen ved Lygnasæter og følger løypa via Lauvlisætervollen mot Sverasætra. Denne løypa ble anlagt vinteren 2013 og åpner for flere rundturer i området på sørsida av Lygnasæter. Løypa er lettgått og byr på flott utsikt sørover og vestover.

Ved Sverasæter, etter ca. 5 km, er det løypekryss, og her skal vi nå dreie nordover mot Lushaughytta. Men hvis været innbyr til det, kanskje først en rast i solveggen på Sverasætra? Løypa følger nå Svartdalen nordover og passerer løypekrysset der løypa mellom Lushaughytta og Risbakken tar av til høyre. Men vi skal videre rett nordover, og etter en liten myr får vi nå en kraftig oppoverbakke på vei opp til Lustjernmyrene som ligger akkurat over 700 moh.

Nå har vi et par hundre meter igjen til Lushaughytta, som holder åpent alle helger i vintersesongen og med utvidede åpningstider i vinterferien og påskeferien. Her tar vi kanskje turens hovedrast med påfyll av vått og tørt fra Hadeland O-lag, som driver hytta.

Fra Lushaughytta er det fire muligheter tilbake til Lygnasæter, og vi velger løypa som går over de flotte Grevsjømyrene. Vi går først et lite stykke videre østover fra Lushuaghytta før vi dreier skarpt til venstre og nordover.

Etter en liten nedkjøring ned på myrene nord for Lustjerna kommer vi til et løypekryss der de forskjellige løypene rundt Grevsjøen møtes. Her tar vi til venstre og så svakt til høyre etter noen hundre meter. Vi er nå snart nede på Grevsjømyrene, og med Grevsjøen til høyre. Etter snaue 2 km i lettgått terreng møter vi lysløypa som vi følger tilbake til Lygnasæter.

God tur!

Se løyper turen består av

Navn Fra Til Lengde Sist preparert Preppetype
Lygna - Lauvlisæter - Sverasætra Lygna Sverasætra 4,9 km 07.04.2024 Klassisk og fristil
Lushaughytta - Svartdalen - Sverasætra Lushaughytta Sverasætra 2,8 km 07.04.2024 Klassisk og fristil
Lygna - Grevsjøen - Lushaughytta Lygna Lushaughytta 4,7 km 26.04.2024 Klassisk og fristil

Lygna - Lauvlisæter - Sverasætra

Fra Lygna Til Sverasætra Lengde 4,9 km Sist preparert 07.04.2024 Gå til løype

Lushaughytta - Svartdalen - Sverasætra

Fra Lushaughytta Til Sverasætra Lengde 2,8 km Sist preparert 07.04.2024 Gå til løype

Lygna - Grevsjøen - Lushaughytta

Fra Lygna Til Lushaughytta Lengde 4,7 km Sist preparert 26.04.2024 Gå til løype

Samarbeidspartnere