Sangsætervegen - Sprengbekkvegen

Løypenr:

1180

Lengde:

5,1 km

Standard preppetype:

Klassisk

Sist preparert:

29.03.2024

Siste preppetype:

Klassisk

Prepareres av:

Gjøvik kommune

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Dette er en såkalt tidligløype, som kan prepareres når det er dårlig med skiføre andre steder. Den går på skogsbilveg, og er et alternativ til løype 613 fra Hemsangen. Den løypa går i terrenget den første delen, men går etter det i samme spor som vår løype.

Starten går fra krysset mellom Sangsætervegen og Svarkebekkvegen, ca. 0,6 kilometer nord for løypekrysset nordøst for Hemsangen. Du følger Svarkebekkvegen vestover, og etter noen hundre meter møter du løypa fra Hemsangen. Vår løype fortsetter rett fram på vegen, og det blir noe utfor ned til en skarp høyresving.

Du får nå nesten 2 kilometer med ganske flatt terreng, men det er noe stigning opp til løypekrysset ved Trettsvehøgda. Her går løype 622 til venstre mot Lindheim, men du tar til høyre i nordvestlig retning. Løypa ender i vegkrysset Svarkebekkvegen/Sprengbekkvegen 1,7 kilometer senere, etter at du har hatt en svak stigning opp til dette punktet, som også kalles Sørumshøgda. Denne strekningen er felles med løype 614, som fortsetter videre til Flåmyra når snøforholdene er gode.

Ikke skispor her i dag

Foto: Erik Unneberg, 16.02.2011

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Sangsætervegen 618 Vei Gjøvik, Toten og Land
Sprengbekkvegen 627 Vei Gjøvik, Toten og Land

Sangsætervegen

Moh

618 m

Type

Vei

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Sprengbekkvegen

Moh

627 m

Type

Vei

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere